Најновије

ВУЧИЋ ПЛАГИЈАТОР: Одакле је добио идеју за спотове? Матрикс, кока кола... (ФОТО/ ВИДЕО)

Чини се да је реч плагијат постала синоним за активности политичких актера Српске напредне странке, било да је реч о дипломама, било да је у питању копирање активности њихових опонената из опозиције. Овог пута плагирани су и предизборни спотови, о чему је говорила новинарка Гордана Суша, а социолог Ратко Божовић сматра да таквим актерима којима је битно само да освоје гласове, ни на крај памети није да ли се у кампањи служе нечим својим или туђим.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Суша је истакла на гостовању у једној емисији да је очекивала забрану спота у ком се председник Александар Вучић обраћа девојчици и тврди да ће се њен тата вратити из Немачке, јер ће му држава добрим условима за посао то омогућити.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Осим тога, она сматра да је тај спот плагијат из рекламе за "кока-колу", као што је и украдена идеја Вучићеве онлајн кампање где се обраћа својим бирачима у сали са телевизорима.

- Овај спот је плагијат. Исто као што је је био онај са безброј екрана. Оно је плагијат из "Матрикса", а ово је плагијат сваког спота кока-коле, само што је овде Вучић Деда Мраз. Такође, овде видимо и прикривени пласман робе лего коцкица. Који родитељ са просечним примањима може онакво брдо најскупљих играчака да купи свом детету? Можда само онај који ради у Немачкој и онда му је баш добро да ради у Немачкој и да се не враћа како би могао детету да приушти све те игрице - рекла је Суша и додала да је очекивала да ће РЕМ забранити спот са девојчицом јер је, како каже, сам Вучић свестан да је то злоупотреба деце у политичке сврхе.

Социолог Ратко Божовић истакао је да се политички актери у кампањи воде идејом макијавелизма и да им сигурно није битно да ли је нешто њихово или није, све док би им то потенцијално донело гласове на изборима.

- Кад имате оволико неписмених и медијски неедукованих, онда ви добијате број на изборима и то је њима најважније. Није им ваљда морал важан? Туђе се, иначе, не може узети као своје, а да се то не означи онако како се означило - као плагијат или крађа. Целокупан наш контекст пао је и морално и образовно. У овој средини можете све да испричате, чак и то да живимо у златном добу, чак и то да је данас сунчан дан, иако пада киша. Битно је да се направи утисак за придобијање људи и у овом случају гласова, макар били и непоштени. Просто је све овде могуће, па тако и у овим спотовима, небитно да ли су крадени или не - рекао је саговорник.

Према његовим тврдњама, политичари се поигравају са нама као да смо малоумни или као да смо недорасли да схватимо неке ствари.

- Сва ова инфантилизација око спота са дететом, то је доказ на који начин нам се обраћају, као да смо заостали у развоју. Преко тога ми уствари дознајемо какав нам је маркетинг, каква нам је машта, инвентивност... Овде је, као што смо више пута видели могуће све, чак и да се препише, чак и да се послужимо нечим туђим као својим. То је знак да немамо свој рукопис у причи. Ово је туђи рукопис и туђа прича - закључио је Божовић.

Kоји човек треба да падне да би пао Вучић прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА