Најновије

ЗБОГ ЊЕГА ГОРИ АМЕРИКА: И пре убиства Флојда, Човин имао гомилу пријава, надлежни га само опоменули (ФОТО/ ВИДЕО)

Полицајац Дерек Човин радио је у полицији у Минеаполису 18 година, а онда је снимљен како коленом притиска врат Џорџа Флојда осам минута, што је узроковало његову смрт, након чега је отпуштен и против њега је подигнута оптужница.

Човин (Фото: Јутјуб)

Човин се тренутно налази у максимално обезбеђеном Оак парк затвору, где је пребачен из безбедносних разлога и ради спречавања ширења корона вируса.

Пре инцидента, против Човина је било поднето 18 жалби служби за унутрашњу контролу, што је потврдила и полиција, али није прецизирала због чега тачно, преноси Си Ен Ен.

Како се наводи, свега две од 18 жалби односиле су се на дисциплину, а како наводи једна непрофитна организација из Минесоте, Човин је добио усмене укоре због "понижавајућег тона" и "погрдног језика".

И против бившег полицајаца Ту Таоа, који је такође учествовао у хапшењу Флојда, било је поднето шест жалби служби унутрашње контроле од којих је пет било везано за дисциплину.

Друга двојица полицајаца која су учествовала у хапшењу Флојда имају чисте досијее.

Занимљиво је да је да је Човин радио као обезбеђење у истом ноћном клубу као и Флојд, а како каже власница клиба Маја Сантамарија, могуће је и да су се познавали. Свако ради одређеног дана и могуће је да су укрстили путеве", рекла је Сантамарија. Дан након што је ухапшен, супруга Човина затражила је развод брака и поднела захтев за промену презимена.

Ко су најопаснији сцецијалци на свету погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА