Најновије

"ЗНАМО СЕ, РАСЛИ СМО ЗАЈЕДНО": Десница предала листу кандидата за одборнике на Новом Београду (ФОТО)

Српска Десница предала је Општинској изборној комисији листу кандидата за одборнике у Скупштини општине Нови Београд под називом „Српска Десница – Знамо се, расли смо заједно – Миша Вацић“, за коју ће, на предстојећим изборима грађани гласати заокруживањем броја 4. Под овим редним бројем Српска Десница излази и у Нишкој бањи, Врању, Врањској бањи, Новој Вароши, Лајковцу.

Српска десница (Фото: Српска десница)

Потписе подршке изборној листи дало је преко 1200 грађана Новог Београда, који су прикупљени за седам дана.

Изборној комисији је предата листа са 34 кандидата, а из Српске Деснице поносно истичу да је већина одборничких кандидата лепшег пола. „Српска жена треба да буде ефективна брана феминизму, и поштујући традицију и вредности које су неговале наше баке и прабаке, данас у оквиру Српске Деснице имамо Коло жена као посебан савет. Зато смо и поносни да управо 23 Српкиње чине већину одборничких кандидата за локалне изборе на Новом Београду.“ 

Чланови Српске Деснице предвођени председником Мишом Вацићем, који је уједно и носилац листе, привукли су посебну пажњу приликом предаје листе, јер су носили више од 50 српских застава.

(Фото: Српска десница)

„Београд је мој град, Нови Београд је мој крај. Ја сам овде одрастао, на Фонтани сам направио прве кораке. И овде сам се вратио. Да учинимо наш крај бољим местом за одрастање наше деце. Када говоримо о локалној политици, требало би да будемо јединствени да је неопходно да имамо што више паркова, што више теретана на отвореном, на којима сам као вођа Покрета 1389 још давно инсистирао, и исте са својим саборцима постављао. Борићемо се да сваки становник Новог Београда буде сигуран и безбедан. Да сваки део нашег краја има исте услове за живот, да свака улица буде асфалтирана и осветљена – и Фонтана, и Блокови и Ледине морају да буду равноправни. Важно је да решимо и проблем депонија, које су нажалост део наше лепе општине, као да и приобаље Саве и Дунава више никада не буде пуно смећа. Такође, нашој општини је потребна и боља сарадња са Градском управом, јер зарад бољитка живота наших суграђана морамо да уколико постоје извесна неслагања - да их оставимо по страни“, рекао је вођа Српске Деснице, додајући да ће када буде део локалне власти, инсистирати и на спровођењу делова програма који се односе на помоћ малим и средњим привредницима, на помоћ породицама са више деце, истичући да је Српска Десница велики глас свих људи који до сада нису били опредељени.

- Захваљујем се свим грађанима, мојим комшијама, који су својим потписом подржали Српску Десницу. Додао бих да смо у више од 30 градова до сада предали изборне листе, а да ћемо у 48 изађи на локалне изборе, каже Миша Вацић који је одговорио и на неколико питања.

 Каква су вам изборна очекивања за ваш Нови Београд?

- Српска десница има развијене одборе у више од 60 градова Србије. С обзиром да сам локал-патриота, у Новом Београду надам се двоцифреном броју. Тај оптимизам је реалан јер смо у року од само пет дана скупили више од 1.200 потписа, док се, на пример, СПС, који је овде на власти и на локалном, и на републичком нивоу, мучио и предао непотпуну листу. Радикали су скупили тек једнотрећинску. Не сумњам да ће српске патриоте, али и сви који воле нашу земљу и Нови Београд, без обзира на националну припадност, одабрати Српску десницу за свој избор. 

- Ми смо једна нова снага, енергија младих људи који до сада нису били у политици, а дуго се бавимо друштвеним послом. Имам конкретна решења. Ја сам већ годину и по дана у кампањи. Стварао сам преко 60 одбора и упознао све проблеме наших грађана, са којима сам био у директном контакту. Направили смо стратегију мера коју сада нудимо. Наш програм је другачији зависно од поднебља и проблема у конкретном месту. Један план је у Банату, други у Нишу, трећи у Пироту, четврти у Подрињу, нешто сасвим пето овде на Новом Београду, а шесто у Сопоту. 

Каква су конкретни проблеми грађана, као и ваша решења?

Имамо четири стуба на којима почива наша борба.

1. Помоћ за вишедетне породице и борба против беле куге. Помоћ породиљама, женама, заштити жена. Бити жена која треба да рађа јесте привилегија. Мајке морају бити заштићене током трудничког периода од злоупотребе приватника.

2. Народ који треба да се роди мора бити нахрањен. Српски сељак мора да добије подршку и јасно разумевање. Ми имамо одлучну стратегију за развој и опоравак пољопривреде. Знате, Србија је пољопривредна земља. У крајеви где излазимо, а који су пољопривредни (што није случај, наравно, са Новим Београдом, али јесте са Шумадијом, Војводином, јужном Србијом) имаћемо посебан акценат на решвања актуелних проблема. Ми већ имамо подршку пољопривредних структура у становништву.

3. Трећа ствар је помоћ ратним ветеранима и борба за њихова права. Они су наш понос. Мислимо на наше претке, на очување традиције. Превасходно морамо практично помоћи људима који су били учесници одбрамбених ослободилачких ратова и породицима палих бораца и ратних инвалида. Огроман број оваквих људи и јесте у Српској десници. Они би требало да буду максимално подржани од своје републике и локалних самоуправа.

4. Четврти стуб је у вези са економијом, малим и средњим предузетништвом. Ми не осуђујемо долазак страних инвеститора, као други део опозиције, јер је то идиотизам. Радујемо се сваком радном месту, али, такође, сматрамо да првенствено Срби треба да отварају радна места и запошљавају Србе. Желимо да створимо свест о томе да купујемо домаће, да Срби купују од Срба, да наш производ буде високог квалитета. Тако можемо да повећамо економски стандард у земљи. Држава на много начина може да помогне малом и средњем предузетнику, неком ко први пут жели да покрене неки посао. Она мора да стоји иза појединца. 

За крај ћу поручити свима: Човек мора да спроведе идеју, иначе је она само мртво слово на папиру. 

Републичка изборна комисија је на седници усвојила листу Народни блок – Велимир Илић – генерал Момир Стојановић и она ће на гласачком листићу бити под редним бројем 13.   Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Правда/медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА