Најновије

ИДЛИБ ЈЕ ПОСВЕДОЧИО ОВОЈ СИЛИ: Нови руски МиГ-29 коришћени у борби против џихадиста!

Новонабављени авиони МиГ-29 стављени су у употребу у среду и четвртак, пошто су Сиријске арапске ваздухопловне снаге (СиААФ) снажно бомбардовале џихадистичке снаге у Латакији, Идлибу и Хами.

МиГ-29 (Фото: mil.ru)

Према последњим извештајима са фронта, руски авиони МиГ-29 коришћени су за жестоке нападе на положаје Туркесте исламске партије (ТИП) у Џиср Ал-Шугхоур (Идлиб), у северном делу низије Ал-Габ (Хама и североисточни регион Латакије).

Нарочито је МиГ-29 коришћен за нападе џихадистичких база у утврђеним градовима Кабани и Ал-Сирманије, који су последња два дана били главни циљ сиријских оружаних снага.

У другом извештају је речено да су рације изведене новим авионима одликоване великом тачношћу и да долазе као одговор на поновљена кршења и узастопне нападе оружаних група на армијска места и витална постројења у региону, напомињући да су МиГ-29 авиони који користе савремени системи.

Извор из сиријске војске рекао је да се ти ваздушни напади изводе као одговор на бројне нападе које је покренула Исламска партија и њихови савезници џихадисти у равници Ал-Габ.

Сиријска арапска војска је такође гурнула појачања на овај фронт, пошто извештаји о новој операцији почињу да избијају на површину.

Које је руско најтајанственије оружје, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА