Најновије

ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЋАЊЕ ИЛИ РЕАЛНОСТ? Вучић: Још једно повећање плата у здравству, ако крене привреда!

Ако привреда крене, пре краја године могуће је још једно повећање плата за здравствене раднике, рекао је председник Александар Вучић у Лозници где је отворио обновљени део болнице.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић је рекао да плате медицинских радника морају бити веће, као и да су после епидемије корона вируса сви схватили значај здравственог система. 

Он је данас, током посете Лозници, констатовао да се у том граду роди око 700 деце годишње, те изразио очекивање да ће се демографска слика у Лознаци додатно поправити.

"Када бисмо могли некако до 1.000 (деце) да дођемо...", прокоментарисао је председник.

За то је, каже, грађанима потребно да виде и да знају да имају будућност и сигурност.

Председник је указао да је Лозница била један од важних инвестиционих центара, али да је годинама била запостављена и девастирана.

"Од ничега смо створили нешто, али и да сте мађионичар, нисте могли да ојачате привреду у Лозници. Ипак, сад сам задовољан, зато што Лозница има значајно јачу привреду, већи животни стандард. Да вам је неко причао пре годину дана да ћемо и болницу реконструисати, људи би рекли да су то празне приче", рекао је Вучић.

Срећан сам што данас можемо да поправљамо оно што деценијама нисмо, подвукао је председник Србије.

Додао је да се данас у Лозници отвара фабрика "Адијент", а да у том граду постоји још једна инвестиција, компаније "Минт". "Две фабрике Лозница не памти", рекао је Вучић.

Када, уз све то, буде изграђена и брза саобраћајница, од Беоргада до Лознице путоваће се сат и пет минута.

Отворен обновљени део болнице 

Вучић је данас отворио обновљена одељења Опште болнице у Лозници и најавио да ће радови на реконструкцији свих објеката бити готови до краја следеће године.

Вредност радова на реконструкцији три одељења, Грудног, Интерног и Неуропсихијатрије је нешто више од 400 милиона динара, а новац је обезбедила влада преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је са 30 милиона динара израда пројектне документације финансирана из градске касе.

Интерно одељење које је било у врло лошем стању је надограђено са 760 квадратних метара, а обновљено је и осталих 1.300 квадрата.

Радови прве фазе, започети крајем 2018. године, на реконструкцији неколико објеката у кругу лозничке Опште болнице приводе се крају.

У приземљу зграде остају Одељење дијализе и Коронарна јединица, у надограденом спрату бице смештено Одељење неурологије, док ће у објекту где се налази Психијатрија после исељења Неурологије бити опремљен простор за дневну болницу.

Вучић је болницу у Лозници обишао са министром здравља Златибором Лончаром.

Прочитајте ОВДЕ шта је објавио Владимир Гајић, а тиче се владавине напредњака.

Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА