Најновије

"ПРЕСТАЋУ ДА ПОМИЊЕМ МАЈКЕ, КАД..." Сергеј Трифуновић о проблемима с влашћу и окршајима с опозицијом!

Ох, да! Престаћу са помињањем мајки када нестану сви разлози за такву моју комуникацију. Онда нећу имати потребу за тим, казао је лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић за "Блиц".

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Ударци у центру Београда, па напади на друштвеним мрежама дојучерашњих истомишљеника, скупљање потписа које је текло спорије од планираног - одлука Покрета слободних грађана да изађе на изборе све је само не уобичајена. Великим делом заслужан за то је и председник странке Сергеј Трифуновић.

Ових дана он је централна тема свих медија, а све у јеку кампање за изборе која практично за Покрет слободних грађана није формално почела будући да су се бавили прикупљањем потписа ових дана.

- Скупили смо ону фамозну бројку од 10.000 потписа, сад скупљамо преко тога да бисмо се осигурали. Морам вам признати да је за мене ово прикупљање потписа у ствари било добро искуство. Нон-стоп сам био са волонтерима на улици и разговарали смо са људима. Буквално је сваки потпис који је добио ПСГ зарађен на тај начин. Ми смо у ствари скупљали потписе онако како би то заиста требало да се ради, органски, на улици - објашњава Трифуновић. Он додаје да људи нису навикли да им се лидер било које политичке организације тек тако обрати на улици за потпис без присуства ТВ екипа.

Трифуновић појашњава да су људи по аутматизму навикли да добијају политичке летке и заобилазе људе који скупљају потписе, те да су навикли да за потпис добију упаљач или хемијску оловку.

Ипак, оно због чега се доста полемисало када је реч о лидеру Покрета слободних грађана ових дана свакако је напад на њега, прво физички на улици, а потом и виртуелни на друштвеним мрежама. Наиме, пре три дана Трифуновић је док је скупљао потписе за своју странку физички нападнут у централној београдској улици. Пролазник је пришао Трифуновићу и након краће вербалне препирке ударио га у главу.

Већ сутрадан, нападнут је и члан омладине овог покрета Александар Пашалић (19) на Зеленом венцу. Трифуновић тврди да га је тај напад далеко више погодио.

- Након што су ме напали у Кнезу, врло брзо сам се вратио у колосек. Таг дана је дошло много људи да нам пружи подршку, поред шатора смо имали бенд који је свирао дивну музику. Та атмосфера коју смо направили је утицала на то да се ја осећам одлично. Напад на 19-годишњака, који ми је изузетно драг, много више ме је погодио. Ко су ти људи који су спремни у пролазу мучки да ударе момка који стоји испред штанда било које политичке странке - запитао се лидер ПСГ.

Ипак, настала бура није се стишала до данас. Покрет слободних грађана је за напад оптужио између осталог и атмосферу коју су створиле странке чланице Савеза за Србију, на првом месту Народна странка Вука Јеремића. Трифуновић је рекао раније да им управо они "цртају мету на челу" сталним оптужбама да су "Вучићеви плаћеници, издајници" јер излазе на изборе.

Трифуновић не престаје да се понаша ван устаљених политичких оквира. Грађани му замерају што се свака расправа са њим завршава псовкама и помињањем нечије мајке. Када ће престати са тим, било је наше питање.

- Престаћу са тим кад добијемо она два минута снимка са сигурносних камера на наплатној рампи Дољевац. Кад нам дозволе да видимо ко је заиста управљао аутом који је ударио у кола у којима је била Станика Глигоријевић. Оног тренутка кад изгласају Алексин закон, такође обећавам да ћу престати са тим. Никад више нећу написати и рећи ништа слично ако оних 159 посланика који су гласали против закона о лечењу деце коначно објасне зашто су против тог закона. Кад нестану сви разлози за такву моју комуникацију, ја више нећу имати потребе да помињем било чију мајку - закључио је Трифуновић.

Кад су нападали друге из опозиције, дизао сам буку, а ја сам добио неколико немуштих саопштења

Након инцидената, кренула је расправа на друштвеним мрежама у коју су се укључили чланови Народне странке Владимир Гајић и Синиша Ковачевић, али и председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић. Питали смо Трифуновића за коментар о хаосу који је настао.

- Посебно сам разочаран што сам био иницијатор скупова подршке када су физички или вербално били нападнути људи из других опозиционих странака. Позивао сам људе да им пруже подршку, дизао сам буку, а све што сам ја добио након два везана напада су саопштења пуна флоскула које је могао да напише било ко. Људе које помињете и њихов виртуелни лавеж не желим ни да коментаришем - истакао је лидер ПСГ и додао да су њихови противници Вучић, Дачић, Шешељ и како је додао, "остали становници Мордора", те да тренутно њима жели да се бави.

Стасава нова генерација пилота хеликоптера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА