Најновије

ШОК! МИЛОШЕВИЋ ЈЕ УМРО ОД ОВОГА! Тома Фила открива непознате детаље са суђења бившем председнику

Угледни београдски адвокат Тома Фила гостујући у емисији "Без устручавања" открио је до сада непознате детаље са суђења бившем председнику Србије Слободану Милошевићу у Хашком трибуналу.

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

Уз оцену да је Трибунал "правосудна наказа", Фила је навео да се Милошевић стоички држао, а да га је Трибунал исцрпео до смрти.

- Милошевић је био болестан од ангине пекторис. Није имао шећер, како су причали. То је болест са којом ако живиш у добрим условима, умрећеш од нечег другог. Међутим, он није живео у добрим условима. Он је живео у ужасној ситуацији. Добијао је милион папира дневно. Он је умро од исцрпљености - навео је Фила и истакао да нису тачне информације које су се тада појављивале у медијима, по којима је Милошевић наводно отрован.

Према његовим речима, он је саветовао Милошевићу да се уопште не брани пред Хашким трибуналом.

- Прво сам мислио да треба да има браниоца. Он је хтео да се брани сам. Друго, рекао сам му да не треба да говори уопште, да не треба да се брани. Јер, не признајеш суд. Ако не признајеш суд, што се браниш. И обрнуто, ако се браниш, онда си признао тај суд. Да је мене слушао, он не би отворио уста - констатовао је чувени адвокат и додао да би у случају да је Милошевић одлучио да се не брани, Тужилаштво у Хагу било у "пат позицији".

- Тужилаштво у Хагу није знало шта да ради, ако се он уздржи од одбране. Када је ушао у судницу, они су правили банкет и отварали шампањац. Прихватио је да му се суди, а унапред му се судина зна. Он је мислио да ће показати некоме шта је истина. То је исто како кад би јаре покушало вуку да покаже шта је истина. Хашки трибунал је дошао да "поједе" Милошевића - испричао је Фила.

Како је објаснио, Милошевић је направио грешку када је у Дејтону прихватио оснивање Хашког суда.

- Милошевић је неопрезно у Дејтону прихватио оснивање Хашког суда. Али, то је било за Босну и Херцеговину. Међутим, они су то протумачили, да кад си прихватио једном, прихватио си у свим случајевима. Био је један Ердемовић, Хрват који је учествовао у злочину у Сребреници. Када је њега Милошевић предао Хагу, то је практично значило да признаје тај суд. Сем њега, Милошевић никога није изручио - рекао је Фила.

- После пада Милошевића, то је урадила нова, револуционарна власт, која није поштовала ни суд ни закон. И онда је Коштуница донео закон о сарадњи са Хагом и 20 људи је отишло у Хаг. А Милошевића су послали против одлуке Уставног суда - навео је адвокат.

Бојни бродови Војске Србије се упутили ка Тителу, очекује се артиљеријска паљба бојевом муницијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА