Најновије

ЧЕСИ ПРОВОЦИРАЈУ ПУТИНА: Двоје запослених у руској амбасади у Прагу проглашени за персоне нон грата! Москва спрема бруталан одговор!

Чешка влада прогласила је двоје запослених у руској амбасади у Прагу за персоне нон грата.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Премијер Андреј Бабиш саопштио је ту одлуку владе данас на конференцији за новинаре, додајући да је то повезано са случајем руског дипломате који је унео отров рицин у земљу.

“Ми смо суверена земља и такви потези су за нас неприхавтљиви. У таквој ситуацији донели смо одлуку да два сарадника амбасаде Русије буду проглашена непожељним“, рекао је Бабиш.

У чешком часопису „Респект“ је средином маја објављена истрага о руском држављанину који је, наводно, стигао у Чешку са смртоносним отровом с циљем да отрује три локална политичара у Прагу, који су умешани у уклањање споменика совјетском маршалу Ивану Коњеву.

Према наводима часописа, градоначелник Прага и начелник једног од округа града добили су заштиту због извештаја о претњи тровањем.

С тим у вези, интернет издање медија Сезнам објавило је разговор свог новинара с Андрејем К., који је представљен као руководилац руске агенције у Прагу са дипломатским статусом. Медији су га означили као особу која је наводно у априлу донела отров рицин.

Чешка телевизија је објавила да је дипломата који је наводно умешан у ову ситуацију управо руководилац представништва „Россотрудничества“ Андреј Кончаков.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин одбио Трампа.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА