Најновије

ИНВAЗИЈА НА ВЕНЕЦУЕЛУ ЈЕ САМО ПИТАЊЕ ДАНА: Москва упозорава на подмукле мере Вашингтона

Представница руског министарства спољних послова Марија Захарова је упозорила да је у сваком тренутку могућа још једна незаконита америчка инвазија на Венецуелу.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Пре неколико дана, наиме, саопштено је да ће америчке снаге безбедности бити распоређене у Колумбији да би помогле колумбијским снагама.

- Реч је о неколико стотина такозваних војних саветника. То су људи који су били ангажовани у Авганистану и ово је први пут да се овакви специјалци шаљу у Латинску Америку. Тешко да ико може да поверује да ће они помагати јер чињеница да су распоређени у близини границе са Венецуелом упућује на закључак да се у сваком тренутку може догодити још једна незаконита инвазија на ту земљу - оценила је Захарова.

Током претходне операције планиране за 3. мај амерички плаћеници требало је да са колумбијским специјалцима уђу у Венецуелу са мора, а затим да се пробију до главног града Каракаса, киднапују председника Николаса Мадура и одведу га у САД.

Та операција је пропала, а учесници, међу којима су била и два држављанина САД, су ухапшени.

Амерички председник Доналд Трамп је изјавио да Вашингтон нема никакве везе са групом која је ухапшена у Венецуели и да САД не би прикривале операцију у Венецуели да су је планирале.

Турци губе рат у Либији, медији упорно криве Србију и Русију чији пилоти наводно урнишу Ердоганову војску! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА