Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Не постоје здравствени ни политички услови за нормалне изборе

Председник Народне странке Вук Јеремић казао је у Новом Саду да не постоје здравствени ни политички услови за одржавање нормалних избора у Србији.

Јеремић (Фото: Јутјуб)

Он је подсетио да је НС одлуку о бојкоту избора донела још у августу прошле године и додао да се од тада услови за одржавање избора нису променили осим на горе и у политичком и здравственом смислу.

– Са жаљењем констатујем да неки нису одолели притисцима, да неки нису одржали реч, да су неки који су били у заједничкој колони праве опозиције променили мишљење. Искрено, једва чекам да се затвори законски рок за предају листа и да престанемо да говоримо ко излази и ко је одлучио да се преокрене. Ми у НС нисмо ниједног тренутка имали дилеме, дали смо реч грађанима и ово обећање ћемо испунити – казао је Јеремић.

Он је оценио да је питање избора већ одлучено.

– Ови избори немају легитимитет, они неће донети ону врсту власти која је до сада постојала. Од 21. јуна имаћемо упитан легитимитет институција. После тог датума ствари ће се променити и у домаћем и у међународном контексту – сматра Јеремић.

Потпредседник НС Борислав Новаковић је истакао да два “џепа“ заразе корона вирусом у  приватном геронтолошком центру у Петроварадину и НИС-у, где је укупно заражено око 30 људи, потврђују да су народњаци оправдано указивали да не постоје здравствени услови за одржавање избора.

– Очито је и на новосадском примеру  и многих других средина у Србији да не постоје епидемиолошки и здравствени услови унутар којих могу да се одрже избори на безбедносно прихватљив начин. Дакле, 21. јуна најбезбедније је за Новосађане да остану код куће из здравствених и разлога елементарног политичког достојанства – истакао је Новаковић.

Он је додао да нигде као у Новом Саду не постоје такви притисци на грађане да изађу на изборе и оценио да је то велика грешка СНС, јер, како каже, нигде као у главном граду Војводине не постоји таква осетљивост на жељу власти да дисциплинује  застраши грађане.

-СНС у томе неће успети, јер Нови Сад то не трпи и одговориће тако што ће остати код куће и неће изаћи на изборе – закључио је Новаковић.

Кризни штаб у кампањи за СНС. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА