Најновије

ПРВИ ТЕСТ ЗА ЛАЖНУ ВЛАДУ АВДУЛАХА ХОТИЈА! Београд упутио поруку Приштини: Озбиљан захтев на столу!

Марко Ђурић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да Срби на Косову и Метохији и Београд захтевају да таксе и све друге антицивилизацијске мере буду одмах укинуте

Авдулах Хоти (Фото: јутјуб)

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да ће први велики тест за нову такозвану владу у Приштини на челу са Авдулахом Хотијем бити одлука о укидању такси и тзв. "мера реципроцитета".

Марко Ђурић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да Срби на Косову и Метохији и Београд захтевају да таксе и све друге антицивилизацијске мере буду одмах укинуте.

- Да ли ће се то десити следеће недеље биће уствари први велики тест за (тзв.) владу Авдулаха Хотија - поручује Ђурић.

Указао је да се сада види колико је важно што су Срби на Косову и Метохији јединствени и окупљени око Српске листе.

- То значи да она има улогу језичка на ваги и да има одлучујућу улогу у парламенту у многим стварима. Да немамо јединствену Српску листу глатко би нам у приштинском парламенту прошао закон о верским заједницама који би значио одузимање Грачанице, Дечана и свега осталог - додао је Ђурић.

Нагласио је да је сигурно да ће Српска листа имати тежак задатак, јер не верује да у односу према Београду постоји значајна разлика међу албанским представницима.

 - Очекујем да ће Српска листа бити у позицији да се активније бори за спречавање притисака, барикада, блокада и од тога зависи свакодневни живот наших људи - рекао је Ђурић.

Пред долазак специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчека у Београд и Приштину појавила се информација да ће се тражити поједини уступци и од једне и од друге стране – од Београда да се заустави кампања повлачења признања независности окупиране српске покрајине, а Ђурић каже да је то лажна вест.

- Веома бих волео да знам ко је извор те лажне вести и не могу да искључим да је реч о покушају директног страног мешања у наше изборе - рекао је Ђурић.

На питање да ли очекује да ће се Ричард Гренел, након што је ослобођен свих других функција, више посветити дијалогу Београда и Приштине, Ђурић каже да очекује.

- Иако нас наредних месеци несумњиво очекују озбиљни притисци и изазови када је реч о Косову и Метохији треба да будемо свесни тога да све зависи од тога ко и како чврсто брани наш положај и зато је важно да у Београду имамо људе који су спремни и кадри да на чврст и одлучан начин бране наше интересе - закључио је Ђурић.

Када ће ЕУ отворити спољне границе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА