Најновије

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ПРЕШЛИ НА РУСКУ СТРАНУ! Снимљени у кампу за обуку код Санкт Петербурга, а овај фронт им је наредна станица (ВИДЕО)

Десничарски екстремисти из Немачке учествовали су у паравојној обуци у кампу близу руског Санкт Петербурга, пише немачки часопис Фокус, преноси Дојче веле.

Немачка војска (Фото: bundeswehr.de)

Припадници младих крајње десне НПД и мале странке Der Dritte Veg (Трећи пут) завршили су обуку, наводи се у извештају који се позива на немачке обавештајне изворе.

Учесници су обучени за употребу оружја и експлозива.

Међу учесницима нису само Немци - постоје Швеђани и Финци, а након обуке, учесници се придружују руским трупама које су деловале на истоку Украјине.

Кампом управља екстремистички руски царски покрет (РИМ). Немачка обавештајна служба верује да РИМ има два логора у близини Санкт Петербурга, а сама организација, као што му име каже, тражи обнову Руског царства.

Сједињене Државе недавно су додале РИМ на своју листу глобалних терористичких група, рекавши да је обучавао европске неонацисте и супермацисти.

Званична Москва је одговорила да додавање групе на црну листу не помаже у борби против тероризма и да још није објавила никакве детаље који су довели до одлуке.

Москва њихов покрет сматра екстремистичким - али то у Русији није забрањено.

Немачка обавештајна служба свесна је да немачки екстремисти посећују кампове, али из правних разлога им не могу забранити да путују.

Рат у Либији улази у нову фазу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА