Најновије

ПРЕОКРЕТ НА КАПИТОЛУ! Река Американаца се креће ка Вашингтону, Трамп остао без војне подршке, САД се спремају за паклени дан!

Вашингтон се спрема за велике протесте најављене за данас, после вишедневних демонстрација у престоници и целој земљи због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, коме је полицајац током привођења скро девет минута клечао на врату.

Вашингтон (Фото: Јутјуб)

Шеф вашингтонске полиције Питер Њушам, изјавио је да власти очекују да се хиљаде демонстраната окупе у Вашингтону на "можда највећем протесту који смо до сада имали у граду."

Он је изразио очекивање да ће на протесте "доћи исти мирни демонстранти који долазе да примене своје право из Првог амандмана у Вашингтону", преноси Глас Америке.

Иако се данас очекују масовне демонстрације, око 700 припадника 82. дивизије америчке копнене војске враћено је у Форт Брег у Северној Каролини, након што је градоначелница Вашингтона Мјуриел Баузер позвала председника Доналда Трампа га да повуче све "додатне војнике и припаднике федералне полиције из Вашингтона".

Те трупе су биле распоређене у Вирџинији надомак Вашингтона али нису улазиле у град током протеста.

Њихово присуство подстакло је забринутост да би Трамп могао да активира Закон о побуни из 1807. године, да би омогућио војни мснагама да се суоче са хиљадама људи којио су сваке ноћи протестовали у центру Вашингтона.

Од почетка протеста, простор око Беле куће који чувају агенти Тајне службе се стално проширује. Бела кућа није коментарисала планирани протест.

САД

Трампова администрација је критикована након што су федерални агенти испалили гумене метке и сузавац у понедељак да растерају мирне демонстранте испред Беле куће како би Трамп могао да се прошета до оближње цркве и позира за фотографије са Библијом у руци.

Протести у Вашингтону одржавани су сваког дана од прошлог петка. Мирне дневне демонстрације у суботу и недељу постале су насилне током ноћи, када је долазило до пљачки и других чинова насиља.

Прочитајте ОВДЕ     какво то оружје развија Путин.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА