Најновије

ПРОБИЈАЊЕ КРОЗ КИШУ ДРОНОВА! Либијска национална војска оборила две турске летелице!

Либијска национална војска (ЛНА) саопштила је у суботу да су њихове снаге противваздушне одбране обориле две турске беспилотне летелице (УАВ) у близини лучког града Сирте.

Противваздушни ракетни системи (Фото: РИА)

Према званичној Фејсбук страници Либијске националне армије, њихове снаге обориле су две турске беспилотне летелице које су помагале снагама Владе Националног споразума (ГНА) у области Ал-Вашака, западно од Сирте.

Са своје стране, Одељење за војне информације Националне војске истакло је да је "војска спречила покушај милитаната и плаћеника који су подржани од Турске да нападну град Сирте, раније током дана." Они су рекли да "војне снаге прогоне снаге Ал-Вефака (ГНА) након што су одбиле свој напад и нанеле велике губитке". Они су нагласили, „Борбе су се преселиле изван административних граница града Сиртеа, док ваздухопловне снаге покривају војне операције“.

Са своје стране, портпарол Генералне команде националне војске генерал-мајор Ахмед Ал-Мисмари изјавио је да су „наше снаге у суботу покренуле контранапад против снага Ал-Вефака у области Ал-Хиша, источно од Мисрата."

Ово долази сатима након што су снаге ГНА најавиле покретање нове операције под називом "Пут победе", с циљем контроле подручја Ал-Вашака, Бувајрат, Ал-Хасоун, Џарф, Абу Хади, Сирте и Ал-Џафра.

Кина има новог и веома моћног непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА