Најновије

РОТШИЛДИ ИМАЈУ 500 БИЛИОНА ДОЛАРА И КОНТРОЛИШУ 80 ОДСТО ФИНАНСИЈА: Моћна породица коначно раскринкана, ево шта је истина!

Подаци које одражавају стару гласину о незамисливом нагомиланом глобалном богатству породице Ротшилд сматрају да вреде 500 билиона долара и да држе више од 80 одсто укупног светског богатства.

Новац (Фото: Pixabay)

Иако су Ротшилди заиста веома богати, тврдње о њиховој нето вредности су грубо преувеличане.

Теорије завере везане за породицу Рошилд датирају из 18. века, а богатство породице у великој мери је одговорно за антисемитско уверење да „Јевреји контролишу светску опскрбу новцем“. Ротшилди су често повезани са теоријама о илуминатима, новом светском поретку и другим групама мрачног новца које наводно вуку конце струке светских влада, а Ротшилди су криви за све, од почетака ратова за личну корист до финансирања холокауста до атентата Амерички председници.

Скептоид је ушао у историју породице Ротшилд у 2012. години, приметивши да:

Највећи од ових финансијских адута био је Мајер Амшел Ротшилд, рођен 1744. године у јеврејском насељу у Франкфурту. О његовом раном животу се не зна много, јер је то била једна од десетина хиљада маргинализованих, прогнаних породица. Али кад је одрастао, постао је приправник у малој банци у Хамбургу, где је научио занат. Враћајући се у Франкфурт са 19 година, понудио је своје услуге банкарства на скроман начин, почевши од трговине ретким кованицама и повезаним улагањима. Био је енергичан, паметан и највише од свега је био каризматичан. И био је паметан, тражио је богату клијентелу и дружио се са племством кад год је могао. До 40. године учврстио је свој најважнији пословни контакт: Ландграве Вилијам, изабраник Хесена, један од само малог броја племића овлаштених да изаберу светог римског цара. Када је Вилијам био млађи, бавио се трговином ретким кованицама с Мајеровим оцем, и тако су се њих двоје увек познавали. Када је Вилијам наследио огромно богатство свог оца, његово пријатељство са Мајером Ротшилдом омогућило је Мајеру да започне с обављањем већих међународних трансакција.

То је тачка у којој се Ротшилд име први пут укључило у манипулацију новцем иза кулиса ратова. Мајер је чврсто вјеровао у породични посао и инсистирао на кориштењу властитих синова - до тада је имао пет година - као својих пословних партнера. Оно што је учинио сљедеће постао је узор многим моц́ним јеврејским финансијерима који су следили: Инсталирао је сваког од својих пет синова као своје агенте у пет главних финансијских центара Европе: најстаријег Амшел Мајер Ротшилда у Франкфурту, Саломона Мајер Рошилда у Бечу, Натхана Мајера Ротшилда у Лондону, Калмана Мајер Ротшилд у Напуљу и најмлађи Јакоб Маиер Ротхшилд у Паризу.

Иако је породица Ротшилд стекла велико богатство од 1700-их, проблематичне су тврдње да имају нето вредност од 500 билиона долара или да поседују 80 одсто светског богатства.

По једном, процењено је да је целокупно светско богатство у 2015. години само 250 билиона долара, што је половина онога што су Ротшилдови родитељи наводно поседовали.

Глобално богатство је достигло 250 билиона америчких долара у 2015. години, нешто мање него годину дана раније, због негативних кретања курса. Међутим, основни трендови богатства углавном остају позитивни, наводи се у годишњем „Извештају о глобалном богатству“ Института за истраживање Credit Suisse.

Такође, Ротшилди су започели стицање свог богатства у 1700-има, и од тада је породица родила стотине потомака, тако да више нема централизованог богатства породице Ротшилд. Најближа ствар компаније „Ротшилд Фамили“ у 2016. години је Ротшилд Гроуп, мултинационална компанија за инвестиционо банкарство, али та фирма сама по себи не доноси готово довољан приход да би поткрепио потраживања о богатству породице. Годишњи приход Ротшилд групе износио је око 500 милиона долара. За поређење, највец́а светска компанија, Валмарт, има годишњи приход од скоро 500 милијарди долара.

Такође треба напоменути да је само један члан породице Ротшилд уврштен на Форбсову листу светских милијардера: Бењамин де Ротшилд, који је рангиран на броју #1121, са нето вредности од 1,61 милијарди долара.

Иако је породица Ротшилд сигурно била једна од најзначајнијих светских финансијских сила у вековима прошлости, они више немају исти утицај на глобалне послове.

"Форбс" направио листу руских "мистериозних" подморница! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА