Најновије

ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧКИ СТРУЧЊАК: Србија је суверена држава, а тзв. Косово постоји само вољом НАТО-а и Америке! Зато реципроцитет није могућ

Стручњак за политичка питања Миљазим Краснићи подржао је одлуку нове такозване Владе Косова о укидању реципроцитета према Србији и истакао да терористичка творевина Косово није равноправно са Србијом ни у једном сегменту па је зато реципроцитет био немогућ.

Стручњак за политичка питања Миљазим Краснићи (Фото: Јутјуб)

Потез Куртијеве такозване владе, која је увела реципроцитет пред сам крај мандата, назвао је манипулацијом.

Краснићи је на својој Фејсбук страници запитао о ком реципроцитету је говорио Аљбин Курти и навео разлоге због којих окупирана српска покрајина, које по њему постоји захваљујући војном присуству НАТО-а, никада не може равноправно узвратити сувереној држави попут Србије, којој је бивша Југославија оставила наслеђе и континуитет.

„Реципроцитет, реципроцитет… Који реципроцитет, где? (Тзв.) Косово није равноправно Србији ни у једном сегменту. (Тзв.) Косово је под Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, док је Србија суверена држава, којој је признато наслеђе и државни континуитет бивше Југославије. Друго, економска, демографска и војна моћ Србије у великој је супротности с оном на (Тзв.) Косову, што не дозвољава реципроцитет у било којој области“, рекао је Краснићи.

Краснићи је на Фејсбуку написао да Србија има капацитет да блокира окупирану српску покрајину у било којој области, док та творевина нема капацитет да блокира Србију ни на једном пољу.

Краснићи је иронично употребио начин на који је говорио бивши шеф владе, када је политичаре са Косова оптужио за меко понашање према Сједињеним Америчким Државама, исмевајући их да кад год се од њих затражи да нешто ураде они вичу „Америка, Америка“.

Политичке странке одговориле како би решиле проблем Косова! Више о томе ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА