Најновије

МИСТЕРИОЗНО ПЛОВИЛО ВИЂЕНО КОД ОБАЛА САД: Тврди се да има војну сврху, направиће чудо у ратовању! (ВИДЕО)

Иако је брод првобитно кориштен за научна истраживања, чини се да је због свог малог профила и значајне издржљивости војска размишљала да га користи у другу сврху.

"Shark" (Фото: Јутјуб)

Видео показује неку врсту воденог возила са Ки Весту на Флориди. Можда је снимио нешто што припада шпијунском одељењу америчке војске, преноси Форбес.

На снимцима се види мали уређај који плута у води, док је особа која је снимила овај видео приметила предајнике и антене које је брод носио. Након снимања видеа, особа је отворено рекла да "нема појма о чему се ради".

Према часопису, возило је „готово извесно“ аутономни беспилотни летелица назван VaveGlider, коју је направила Ликвид Роботикс, америчка компанија која је у власништву Боинга, док антене на броду сугеришу да припада сегменту Аутономног даљинског праћења пловила.

Иако су пловила коришћена за научно истраживање, њихова „дуготрајна издржљивост“, због слабог радара и слабе видљивости, учинила их је погодним за војне операције као што су прикупљање обавештајних података и лов на подморнице. Улога SHARC је „пружити јефтину флоту за асиметричну предност у подршци вишеструким тајним мисијама“, напомињу и додају да брод „може да прикупља обавештајне податке и податке, прислушкује комуникације и открива радарске сигнале“.

Намеру САД да од Турске купе руске ракетне системе за противваздушну одбрану С-400 „тријумф“ руски званичници виде као жељу Америке да прибави овај систем како би га раставили „на делове“ и тако украли руску војну тајну. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА