Најновије

АПАЧИ ДОЛЕЋУ НА ДАЛЕКИ ИСТОК! Наређење из Вашингтона гласи: Наоружајте Индију, креће обрачун са Кином!

Индија је позвала своје добављаче војне опреме да убрзају испоруку система наоружања, јер су тензије дуж линије стварне контроле од 4.057 километара ескалирале од априла. САД, Француска и Русија сложиле су се да испоруче војне системе у року од три месеца након што су наручени, кажу владини извори.

Апач (Фото: Pixabay)

Боеинг, коме је уговорено да производи Апаче за ваздухопловне снаге Индије, објавио је да је испоручено свих пет вишенационалних хеликоптера.

Нападачки хеликоптер, поред побољшане способности да испаљује противтенковске вођене ракете, ракете ваздух-ваздух, пројектиле и другу муницију, је и свестран у вођењу ваздухопловних борби, захваљујући модерном електронском ратном систему.

„Сретни смо што смо испоручили 22 хеликоптера АХ 64-Е Апач и 15 Цинук у Индију“, саопштила је компанија у петак. Пет хеликоптера испоручено је у једној пошиљци Индијским ваздухопловним снагама (ИАФ) у ваздушној бази Хиндон, у близини националне престонице Делхија. Раније у марту, Боинг је предао последњих пет од 15 ЦХ-47Ф Цинук које је уговорила за продају у Индији.

„Овом испоруком војних хеликоптера настављамо да његујемо ово партнерство и потпуно смо посвећени блиској сарадњи са индијским одбрамбеним снагама како би пружили праву вредност и способности како би задовољили њихове оперативне потребе“, рекла је Сурендра Ахуја, генерални директор, Боинг Дифенс Индиа.

До данас је Боинг испоручио скоро 2.500 хеликоптера компаније Апач 16 држава, укључујући САД, Холандију, Велику Британију, Грчку, Јапан, Индију, Сингапур, Јужну Кореју и Саудијску Арабију.

Амерички хеликоптери поседују два мотора високих перформанси и турбо осовина максималне брзине крстарења од 284 километра на сат. Апач може да носи максимално 16 ракета Хелфајре, што му даје невиђену ватрену снагу.

Прошлог септембра, ИАФ је активирао осам хеликоптера Апач у ваздушној бази Патханкот како би заштитио границу државе с Пакистаном.

Индија је финализирала своју наруџбину са Боингом за производњу, обуку и подршку 22 хеликоптера АХ-64Е Апач и 15 ЦХ-47Ф (И) Цинук у септембру 2015.

Раније ове године, Индија и САД потписали су уговор о набавци шест Апацхеа за индијску војску током посете америчког председника Доналда Трампа Њу Делхију.

Индијско министарство одбране такође је позвало земље попут Русије, Француске и Израела да убрзају уговорне испоруке војне опреме за које су се у прошлости сложиле да предузму. Министар одбране Рајнат Синг, током посете Москви у јуну, потврдио је да ће Русија неке од оружних система испоручити Индији рано.

Индијски владини извори потврдили су да ће руска фирма рано доставити ракетни систем за брзу реакцију земља-ваздух. Касније овог месеца стићи ће и прва серија борбених авиона Рафале која ће бити распоређена дуж кинеске границе.

Индија и Кина су биле у окршају на граници на неколико места, и тамо су дипломатски напори уложени у смањењу напетости усред повлачења трупа две стране у региону Ладакх.

Зашто су руски системи Панцир С1 у Сирији и Либији уништени, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА