Најновије

Од ког момента важе нове мере Владе Србије и да ли се оне односе на протесте?

После седнице кризног штаба о најновијим мерама у главном граду, услед неповољне епидемиолошке ситуације због корона вируса, премијерка Ана Брнабић објавила да је једна од њих потпуна забрана јавног, организованог окупљања за више од 10 људи и у затвореном и на отвореном простору. Влада данас треба да усвоји ову меру, али и остале о којима је премијерка говорила.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Подсећамо и да мере ступају на снагу када буду усвојене на седници Владе Републике Србије, и да се потом објављују у Службеном гласнику, те тако најављене мере још не важе.

Будући да су у Београду, али и у још неколико градова широм Србије протекла три дана организовани протести, као и да они нису били ни организовани ни пријављени поставља се питање како ће се ситуација на даље одвијати.

И сама премијерка се после седнице осврнула на ситуацију која се дешава у прилично здравствено неповољном тренутку за нашу државу.

- Такво понашање, таква окупљања, нешто што директно угрожава наше здравствене раднике, а тиме и животе људи који се лече, не могу да разумем -  казала је она.

Брнабић је указала да је прекјуче 118 људи било на респираторима и упитала да ли је то времене да се бијемо по улицама, додајући да има медија који здушно то подржавају.

- Људи има времена за то. 'Ајде да победимо корону, да се вратимо тамо где смо били у мају, па ћемо да протестујемо - рекла је и додала:

- Када је било да нема протеста против власти у Србији...?

63. падобранска се оглушила о наређење да изађе у сукоб са грађанима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА