Најновије

СА СОБОМ ДОНОСЕ СМРТ И РАЗАРАЊЕ: Турско формирање нове базе у Сирији пропратиле експлозије и убиства!

Турска је повећавала своје војно присуство у граду Рас ал Аин на северу сиријске Ал-Хасаке, саопштила је 10. јула Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према лондонској групи за праћење, турска војска основала је нову базу у месту Тел Халаф, у близини Рас ал Аин.

Поред тога, турске снаге су виђене патролирањем центра градова Рас ал Аин. СОХР тврди да ове нове мере имају за циљ да гарантују безбедност града који се налази одмах на граници са Турском.

"Турске снаге желе да регулишу оружане аспекте у граду, ставе их под своју контролу и казне сваког ко носи оружје у њему, осим полиције и протурских фракција", наводи се у извештају СОХР-а.

Раније овог месеца у Рас ал Аину се водила жестока битка између милитаната које подржавају Турци. Најмање четворица милитаната и млада девојка убијени су у сукобима.

Град је такође погодио низ експлозија у последњих неколико месеци. Осам особа је убијено и повређено као последица последње експлозије, која се догодила 4. децембра.

Рад на обезбеђењу Рас ал Аина вероватно је повезан са напорима Турске да обезбеди сопствену границу са Сиријом. Турске снаге занемарују погоршавајући безбедносну ситуацију у областима које се налазе довољно далеко од граничне линије, као што је Африн у северном Алепу.

Ко је надмашио амерички Ф-35 сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА