Најновије

СРПСКЕ ЗАСТАВЕ И ПЕСМЕ! УСТАО ЈЕ НИШ: Грађани се окупили код скупштине!

Трећи дан заредом у Нишу грађани се окупљају на протесту који се, као и другим градовима у Србији, одржава због незадовољства радом власти и начином на који се бори против пандемије коронавируса. Нишлије су почеле окупљање код зграде Скупштине.

Протести у Нишу (Фото: Јутјуб)

Грађани и даље стоје испред зграде Скупштине и за сада нема полицајаца на видику. Неке најаве протестанта су да ће и вечерас бити шетње нишким улицама, али није познато којом ће рутом ићи.

Како јављају репортери Јужних вести, грађани су блокирали улицу Николе Пашића и још се окупљају, углавном млади људи. Ове вечери, демонстранти имају и озвучење, па се тако чује музика, а виде се и транспаренти попут “За слободу избора” и “Коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовештвом”

Иако је било најава из организације “ДЕУС – Демократија у Србији сада” на протест на Тргу краља Милана, на централном тргу нема окупљених грађана.

Подсетимо, протести су у уторак започети у Београду након што је председник Србије Александар Вучић најавио увођење полицијског часа за викенд. Потом се у незадовољство грађана проширило и на Ниш, Нови Сад и Крагујевац.

У Нишу је први протест протекао углавном мирно, уз индиденте као што су напад на екипу РТС-а и разбијања прозора просторија СНС. Синоћ је на протесту било без тензија – грађани су шетали и седели пред Скупштином, на централном Тргу, код Суда и пред локалом СНС.

Кинески "дух борац" надмашио Ф-35! Вашингтон полако испада из трке за наоружање! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА