Најновије

ЛОНЧАР УБЕЂЕН ДА ЈЕ НАРОД ОДГОВОРАН ЗА ЛОШ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ: Грађани су криви што сатима чекају прегледе!

Да ли је могуће да цео дан и целу ноћ се ви понашате као да короне нема и радите све супротно од онога што ми препоручујемо, не носите маску, идете у масу, више вас је у затвореном простору, не перете руке, не придржавате се ничега и све време тако радите и онда дођете и кажете да вам је гужва у амбуланти. Не разумем, шта очекујете? Да ћете ви тако да се понашате, а испада крив здравствени систем који пада на ноге да вам помогне - рекао је министар здравља Златибор Лончар, додавши да подаци од претходне ноћи не охрабрују.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Златибор Лончар је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да је у току последњег дана и ноћи у Београду било 3.185 прегледа, а само на Инфективној клиници 318.

- Од тога смо имали негде око 270 пријема, значи пацијената који су морали да буду примљени што у Београду, што у унутрашњости - додао је Лончар.

То нису уопште подаци са којим можемо да будемо задовољни - поручује министар и додаје да они одражавају како се ми понашамо и како се лично боримо против коронавируса.

Када је реч о капацитетима у престоничким ковид болницама, Лончар каже да после толико пријема, само се чека да оде један пацијент истог момента се пресвлачи постељина и долази нови пацијент.

Ми смо принуђени већ два дана да пацијенте који су из Београда и који заслужују болничко лечење шаљемо да леже у Младеновац или у Пожаревац или у Смедерево, сада проширујемо те капацитете на Чачак и Шабац, морамо да се сналазимо да би сваком пацијенту омогућили адекватне услове лечења - рекао је Лончар.

- Ја се стварно надам да су ово подаци који ће натерати наше грађане и који ће све нас натерати да само размислимо у којој се ситуацији налазимо и шта је то што морамо да урадимо да бисмо изашли из ове ситуације - додао је Лончар.

Указао је да на преглед треба да се оде када се осети неки од симптома - повишена температура, кашљање, болови у грудима у грлу.

Војни синдикат Србије стаје уз народ против Вучића и Вулина! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА