Најновије

ПРАВИЛА ИГРЕ СУ СЕ ПРОМЕНИЛА, НЕМА СТАЈАЊА: Ни за време пандемије не одустају! Америка шаље тенкове према Русији!

Америчка војска је започела са распоређивањем тенкова типа Абрамс и борбених возила Брадли у Пољској, у оквиру завршне фазе обуке повезане са вежбом "Бранилац Европе 2020".

Америчка војска (Фото: army.mil)

На територији Пољске је распоређена опрема, која укључује приближно 55 Абрамс тенкова и борбених возила Бредли, која се претходно налазила на подручју Немачке и Белгије. Опрема ће се кретати комерцијалним и војним транспортом до друге области за обуку у Дравско Поморские у Пољској, где ће учествовати у другој фази модификоване вежбе.

Као део обуке, на Абрамс тенкове ће бити монтирани активни систем одбране Трофи. Обука система Трофи пружа логистичким тимовима америчке војске прилику да процене и тестирају динамику овог система у теренским условима.

У вежби је предвиђено да учествује око 550 америчких војника из Тексаса.

Током вежбе биће испоштоване све мере ради ублажавања и превенције вируса КОВИД-19 и осигурања здравља и заштите и локалног становништва као и оружаних снага које учествују у раду .

“Бранилац Европе 2020” осмишљен је као вежба размештања ради изградње стратешке спремности у корист америчке Националне стратегије одбране и циљева одвраћања НАТО пакта. Као одговор на КОВИД-19, вежба “Бранилац Европе 2020” је модификована по својој  величини и обиму. Прва фаза  је представљала повезану вежбу “Савезнички дух”, која се одвијала на Подручју за обуку Дравско Поморские у Пољској, од 5. до 19. јуна, са око 6.000 америчких и пољских војника.

Како је Иран унапредио ракете, прочитајте ОВДЕ!

Извор: geopolitika.news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА