Најновије

НИ ПАТРИОТ СИСТЕМИ ИМ ВИШЕ НЕ ПОМАЖУ! Хути извели масовни напад на Саудијску Арабију (ФОТО/ВИДЕО)

Дана 13. јула, Jеменске оружане снаге (огранак лојалан Хутима) саопштиле су да су извеле масовни напад ракетама и беспилотним летелицама на циљеве унутар Саудијске Арабије.

Хути (Фото: РИА)

Према речима портпарола јеменске војске, бригадног генерала Јахиа Сарија, ракетни напади погодили су склоништа ратних авиона, стамбени комплекс за пилоте и ракетне системе Патриот у Камис Мушаиту, као и војне циљеве на аеродромима Абха, Џизан и Најран. Он је додао да су погодили и нафтно постројење у индустријској зони у Џизану.

Ракетни систем Патриот (Фото: army.mil)

Патриот 

Поред тога, Јемени су погодили саудијски камп Тадавин у јеменској провинцији Мариб током састанка саудијских официра и вођа снага које подржава Саудијска Арабија. Десетине припадника снага предвођених Саудијском Арабијом убијене су и рањене у нападу, према бригадном генералу Сарију.

Хути су такође упозорили да ће наставити с нападима на Саудијску Арабију до краја блокаде Јемена, предвођене Саудијом. Ово је други удар Хута на циљеве у Саудијској Арабији у мање од месец дана. 23. јуна, њихове снаге слале су ракете и беспилотне летелице на војне циљеве у близини саудијске престонице Ријада.


Коментаришући инцидент 13. јула, саудијска војска је у две изјаве тврдила да је пресрела 8 дронова и четири балистичке ракете лансиране према Саудијској Арабији.

"Коалиционе снаге пресреле су и уништиле четири балистичке ракете и осам беспилотних летелица које су Хути лансирали према Саудијској Арабији", рекао је пуковник Турки ал-Малики у првој.

У другој изјави, портпарол коалиције најавио је "пресретање и уништавање беспилотних летелица, које су Хути послале из Сане према краљевству."

Коалиција често негира било какве губитке или жртве хутских напада и раде на цензурирању података који се појављују путем мрежа друштвених медија.

Међутим, узимајући у обзир резултате претходних напада, вероватно је да је бар део ракета и беспилотних летелица погодио њихове мете. 

Која је освета Русије и Сирије за напад на базу Хмејмим, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА