Најновије

ОПЕТ ПРОВОЦИРА! ТАЧИ СЕ ОГЛАСИО ПРЕД САСЛУШАЊЕ У ХАГУ: Рат на Косову је био праведан

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је да још није одлучио ко ће га бранити у Хагу, где треба да га саслуша Специјализовано тужилаштво Косова.

Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Коментаришући одлазак у Хаг, Тачи је рекао да је тачно да је пре неколико дана, када су Специјална већа објавила саопштење о могућности подизања оптужнице против њега и Весељија, био заказан састанак у Белој кући како би се, у сарадњи са САД, дошло до мировног споразума "који би отворио пут разумевању и помирењу и који отвара сигурну перспективу за Косово и цео Западни Балкан".

"Зато наглашавам да су тај пут исекли или прекинули, али нико не може пољуљати уверење у вредности САД и западног света", навео је Тачи за албански Топ Ченел.

Каже да верује у праведност рата који је вођен на територији КиМ, тврди да није прекршио ниједно међународно право и поручује да ће се одазвати позиву Специјалних већа, као и саборци из такозване ОВК, преноси Косово онлајн.

Сматра да се десила историјска неправда када су основана Специјална већа, али је оценио да је одлука о Специјалном суду, коју је донела косовска скупштина, била тешка, али у стратешком смислу исправна.

Тачи је рекао да Приштина не сме да изгуби поверење у западни свет, нарочито у, како је навео, своје савезнике САД, НАТО и ЕУ.

"Ово поверење не сме се пољуљати, јер би у супротном требало да одлучимо или да наставимо са НАТО, САД и ЕУ или да се препустимо у руке оних који нису признали независност Косова, и тиме би се питање Специјалних већа пребацило у Савет безбедности УН", рекао је Тачи.

Тачи тврди да је на КиМ дошло до геноцида и етничког чишћења и да је Приштина суочена са, како је навео, околношћу плаћања цене слободе.

Кљан Косова претходно је објавио да је Тачи стигао у Хаг, где ће данас бити саслушан, као и да ће га, како је наведено, бранити британски адвокат Џефри Најс.

Од предаје Косова у Србији има нешто много страшније. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА