Најновије

РУСИЈА И СИРИЈА СУ ПУСТИЛЕ СВОЈ БЕС НА ЏИХАДИСТЕ: Започета освета за базу Хмејмим! Ево шта су Асадови и Путинови људи урадили терористима!

Током протекла 24 сата Сиријска арапска војска (САА) започела је низ артиљеријских и ракетних удара на северозападу Сирије, циљајући места која припадају џихадистичким снагама.

Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: mil.ru)

Према извештајима из јужног Идлиба, сиријска војска жестоко је циљала џихадистичке снаге између области Џабал Ал-Завија, Раин Ал-Гхаб и Џабал Ал-Акрад, са главним фокусом удара на положаје Исламске странке Туркестана (ТИП) и Хаџат Тахрир Ал-Шам (ХТШ).

Напад сиријске арапске војске представља одмазду због покушаја удара беспилотних летелица на ваздухопловну базу Хмеијмим у суботу увече.

Извор из обалског града Џаблеха рекао је да су побуњеници покушали да бомбардују ваздухопловну базу Хмеијмим користећи наоружане беспилотне летелице које су полетеле са положаја Латакија-Идлиб.

Извор је додао да су беспилотни летелице џихадиста оборене пре него што су погодили било коју мету у ваздушној бази Хмеијмим и оближњем граду Џаблех.

Руски центар за помирење потврдио је напад на ваздухопловну базу Хмеијмим током брифинга у недељу.

Коју одлуку је донела руска војна команда, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА