Најновије

ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ ЈЕ НА ИВИЦИ ИЗДРЖИВОСТИ! Доктор Тиодоровић упозорио Србију на хаос који следује

Др Бранислав Тидоровић каже да се за неколико дана може очекивати да се несигурна ситуација у Нишу промени и да ће се то одразити пре свега на оне који нису носили заштитне маске и држали дистанцу. Каже и да је у Клиничком центру тренутно више од 320 пацијената, од тога је 10 на респираторима, што је готово дуплиран број.

Доктор Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

У Врању је, каже, неповољна ситуација са прелазом у ванредну, а здравствени систем у овом граду је пренапрегнут. Зајечар је, с друге стране, у стабилној ситуацији, а под контролом је и Лесковац.

- Целокупна југоисточна Србија је, као и остатак Србије, у ситуацији која се мења из дана у дан, а опадање броја заражених можемо очекивати од наредне недеље, и то ако се мере буду примењивале – каже др Тиодоровић за Пинк.

Здравствени систем је, како каже, преоптерећен, пренапрегнут и на ивици издрживости. Каже да су и грађани на ивици издрживости, јер све ово предуго траје.

Додаје да би, ако хоћемо да сачувамо здравствени ситем, требало променити стратегију у болницама. Сматра да би било добро лечити пре свега најтеже и средње тешке болеснике, а оне без већих проблема слати кући.

- Свако, без обзира на то којој политичкој оријентацији припада, мора бити свестан да свако одговара за своје здравље – каже др Тиодоровић.

Апеловао је на грађане да се не окупљају, да политику оставе по страни, а све како би се здравствени систем растеретио.

- Немамо утисак да су сви свесни ситуације. Могу да разумем младе и жељу за проводом, само нека се придржавају мера. Међутим, неретко ти исти људи за неколико дана долазе у ковид амбуланте, а поједини морају бити и хоспитализовани. Засад имамо довољно постеља за грађане Ниша и грађане околних градова, а имамо и концепцију за пријем у другим центрима – у болници у Алексинцу, у Гамзиградској Бањи. Оваквим стратешким прилазом посветићемо се болеснима и онима са тегобама – наводи Тиодоровић.

Ако се мере поштују, стабилизација се очекује од викенда

Стабилизацију, каже, можемо очекивати са опадањем пика, односно не пре викенда.

- Ако се сви будемо понашали одговорно, онда можемо очекивати од викенда, односно следеће недеље, стабилизацију стања – каже доктор.

Ексклузивни снимак из кабине руског Су-25 погледајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА