Најновије

ЧИСТКА У СПС-У: Дачић жртвује кадрове да извади флеке?

У стратегији рушења Александра Вучића саставни део је да се одвоји СПС од Вучића, а ја то не дам. И зато је ова опструкција и захтеви за моју смену, под изговором да уништавам партију и утапам СПС у СНС. Зато сада ово раде, али неће још дуго, поручује Ивица Дачић, шеф социјалиста.

Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

У изјави истиче да му се смучило понашање појединаца који не схватају да је од партије и борби за фотеље и личних интереса важнија борба за Србију.

- Борио сам се раме уз раме са председником Србије Александром Вучићем. Урадило смо много добрих ствари које су важне за Србију, које су важне у тешкој бици коју водимо за Косово и Метохију. То је вредније од било чега и нећу дозволити да разни каријеристи на било који начин то униште - истиче Дачић.

Додаје да је одлучан да прочисти СПС и да је већ током јучерашњег дана кренула реализација партијских искључења:

- Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из партије данас двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Народне скупштине због поступања супротног од политике партије и нарушавања угледа СПС. Свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС, биће смењен и искључен из СПС.

Дачић истиче да казна неће мимоићи ни богате и високопозициониране кадрове социјалиста.

- Петар Шкундрић разрешен је дужности саветника у Влади Србије. О одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на председника Вучића расправљаће се на седници председништва.

Лидер СПС додаје да ће састанак председништва бити прилика да се претресе понашање и осталих функционера који воде своју политику и заборављају да су на функције дошли захваљући СПС. Дачић није желео да говори о конкретним именима, али из његовог окружења тврде да ће пасти велике зверке.

- Мало-мало, па је Бранко Ружић негде нешто рекао, урадио... Па онда Душан Бајатовић, који се огласи у медијима само када га нападну за плату. Када сте последњи пут видели да је Жарко Обрадовић реаговао? Они који нису спремни или су се уморили од борбе мораће да се склоне. Доста је било гледано кроз прсте - поручују из СПС.

На листи оних који умеју да затегну односе са напредњацима, како причају наши извори, јесте и Милутин Мркоњић, почасни председник СПС. У изјави за Српски телеграф Мркоњић шефу странке поручује да је избацивање пучиста непотребно:

- Нема шта Дачић да чисти странку. И ја сам незадовољан резултатима избора, 10 одсто гласова је мало. СПС би требало да има стабилну 25-30 одсто подршку. Министри су били стидљиви у презентацији свог рада, осим Дачића. Нико у руководству не опструише рад СПС, коалиције, а нарочито не Дачића. Вучић се без потребе љути на социјалисте и сумња у нашу лојалност. Ми смо државотворна странка, а појединачне случајеве треба испитати. Апсолутно подржавам мирне протесте, али осуђујем вандалске демонстрације, каменовање полиције и рушење Београда. Али то нема везе са партнерским односима.

Списак социјалиста за одстрел

-Ивица Тончев

-Новица Тончев

-Бранко Ружић

-Горан Триван

-Петар Шкундрић

-Милутин Мркоњић

-Душан Бајатовић

-Вања Вукић

-Славица Ђукић Дејановић

-Жарко Обрадовић.

Полиција ухапсила монаха Антонија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА