Најновије

МИЛОГОРЦИ БЕСНИ! Србија повукла неочекиван потез!

Црногорски амбасадор у Београду Тарзан Милошевић изјавио је за подгоричку телевизију да је од суботе држављанима Црне Горе забрањен улазак у Србију, осим са упутом за лечење у одређеној медицинској установи.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

“У претходних неколико дана имали смо ситуацију гдје су људи враћени са границе Црне Горе и Србије, али јасно је било упутство Владе Србије да грађани Црне Горе и осталих држава тренутно не могу да уђу у Србију”, рекао је Милошевић.

Како је рекао, Влада Србије ће данас прописати ближе услове о боравку црногорских градјана који имају потребу за лечењем у Србији.

“Замолио бих све грађане да сачекају пар дана. Ако је неки хитан случај да се јаве Амбасади Црне Горе у Србији”, рекао је он.

Амбасадор је објаснио да “ми тражимо од Министарства здравља сагласност, они нас упућују на комисију која је формирана, и та комисија одобрава улазак наших грађана којима је долазак хитно потребан”.

“Сви остали, туристи или они који имају имовину у Србији, не могу овог момента ући у Србију, јер ће бити враћени с границе”, рекао је Милошевић.

“Што се тиче хеликоптера и малих авиона за превоз болесника уз одређену документацију Клиничког центра Црне Горе обезбеђује се лет до Београда без обзира на тешку ситуацију – јер је већина болнице у Београду претворена у КОВИД-болнице и врло је тешко обезбедити услове и избегавају се хоспитализације и за њихове грађане (Србије)”, рекао је Милошевић.

По последњим званичним информацијама, држављани Црне Горе који улазе у Србију, морају у 14-дневну самоизолацију.

С друге стране, држављанима Србије је од 15. марта забрањен улазак у Црну Гору, а када из Србије у њу додју њени држављани или странци са сталним боравком, морају у институционални карантин.

Они морају да се јаве Амбасади у Београду која им даје одобрење за повратак, после чега их одредјеним данима полиција спроводи од границе до карантина.

По незваничним информацијама, због недоставка карантина многи црногорски градјани ових дана не могу да се из Србије врате у Црну Гору.

Амбасадор Црне Горе је апеловао на све грађане Црне Горе који желе да се врате у своју земљу, да се пре тога јаве Амбасади и буду стрпљиви јер има много позива на које ће одговорити.

Милошевић је данас објаснио да деца млађа од 11 година, као и старији од 70 година, и они који се враћају с лечења у Србији, иду у самоизолацију и могуће је да у Црну Гору уђу на било којем граничном прелазу.

Крсташи и народне тробојке вијоре градом кроз Никшић! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА