Најновије

НЕМА ИМ СПАСА! Две земље склопиле паклени споразум за борбу против терориста! Стиже моћно наоружање!

Иранска влада саопштила је у уторак да је Техеран спреман да опреми сиријску противваздушну одбрану иранском опремом, рекавши да је у вези с тим одржао разговоре, и да ће то бити прва одлука након потписивања последњег споразума између двеју земаља.

Ратни авиони (Фото: Јутјуб)

„Претња тероризмом у Сирији још није готова и потврђено је током посете начелника Генералштаба оружаних снага генерал-мајора Мухамеда Багерија Дамаску да је Иран спреман да донесе прву одлуку да је споразум мора бити потписан како би се ојачао сиријски одбрамбени систем ", изјавио је у уторак портпарол иранске владе Али Рабеи, преноси агенција ИСНА.

Нагласио је да је могућност повратка тероризма у регион главни разлог за потписивање свеобухватног споразума о војној сарадњи са Сиријом, рекавши:

„Рат против тероризма још није завршио и могуће је да ће се тероризам вратити у регион због подршке неких земаља, а из тих разлога је потписан споразум о војној сарадњи између Дамаска и Техерана. “

Сиријски министар одбране Али Абдуллах Ајуб потписао је прошле седмице споразум с начелником Генералштаба иранске војске Мухамедом Багеријем о војној сарадњи двеју земаља.

Споразум је предвиђао „јачање војне и безбедносне сарадње у областима рада оружаних снага и сталну координацију“, а бавио се „ситуацијом у Сирији и потребом повлачења страних снага које су илегално ушле“.

У међувремену, сиријски председник Башар Ал Асад изразио је задовољство резултатима сусрета сиријске и иранске стране и потписивањем споразума о војној и техничкој сарадњи двеју земаља, који утврђује ниво стратешких односа који уједињују Сирију и Иран, а долази као резултат дугогодишњег заједничког деловања и сарадње.

Ваздухопловне снаге САД припремају се за тестирање "Златне Хорде"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА