Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ВУЧИЋ ДАНАС ИЗДАТИ КОСОВО: Шешељ проговорио! Предата жалба у Уставни суд (ВИДЕО)

Српска радикална странка предала је жалбу Уставном суду којом траже да се поништи извештај о укупним резултатима избора и додела посланичких мандата. Председник те странке Војислав Шешељ истакао је да се избори морају поништити и заказати нови.

Српска радикална странка (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ је на конференцији за медије казао да траже да се поништи извештај о укупним резултатима избора јер није донет на седници, која према његовим речима, није одржана јер нема електронске седнице без електронских потписа.

Радикали траже и да се поништи поступак доделе мандата народним посланицима, што је како каже Шешељ, такође урађено без седнице и то пре него што су пред Уставним судом завршени сви поступци жалби на изборни процес.

Шешељ се осврнуо и на преговоре Београда и Приштине и поновио став СРС да на те преговоре не треба да иде председник Републике, већ премијер или министар спољних послова.

Како каже, то што ће Александар Вучић ићи, није добро ни за њега ни за Србију јер би требало свету ставити до знања да се у Србији одлуке доносе у институцијама, а не да их доноси један човек.

Истиче и да док се не реализује заједница српских општина, Београд нема шта да разговара даље.

Лидер радикала се осврнуо и на иницијативу у Конгресу САД да се донесе резолуција по којој ће се прогласити да је у Сребреници био геноцид и забранити негирање геноцида.

Каже да је то изразито антисрпска резолуција и да ако се усвоји представљаће непријатељски акт Америке према Србији, што би требало да искључи САД из свих преговора и разговора у којима учествује Србија.

Наводи и да је за САД приоритет да се реши случај браће Битићи и каже да је, с обзиром да само злочини против човечности и ратни злочини не застаревају, тај случај који карактерише као разбојничку пљачку са смртним исходом, застарео прошле године.

За колико новаца Америка купује Србију, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА