Најновије

НОВИ РУСКИ ПРОЈЕКАТ У СИРИЈИ: Брод Црноморске флоте запловио за базу Тартус! (ФОТО)

Руски морнарички брод ове недеље је фотографисан у правцу сиријског лучког града Тартус, који је такође локација морнаричке базе Руске Федерације на Средоземљу.

Руска база у Сирији Тартус (Фото: РИА)

Према поморском посматрачу Јоруку Исику, брод  КИЛ158 Црноморске флоте прешао је Босфорски мореуз који повезује Средоземно и Црно море.

Распоред руске морнарице у територијалним водама Сирије је прилично занимљив, јер се бродови дизалице често користе за грађевинске пројекте у отвореном мору.

„Као што име говори, брод с краном је она врста поморског брода која на себи има причвршћену дизалицу. Брод с дизалицама је од великог значаја када је у питању аспект изградње грађевина у отвореном мору. Само се због таквих пловила изводе многе важне конструкције у дубљим деловима мора и океана“, рекао је Марин Инсајт (Marine Insight, срп. увид о поморству) о броду са краном.

„Улога и обим крана са дизалицом слични су крановима који се користе у свакодневној градњи и пословним активностима. Једина разлика је чињеница да се прва варијанта дизалице користи у морима, док је друга на чврстом терену", додали су они.

Руска авијација извела муњевит напад на турске милитанте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА