Најновије

Руска Дума о „Северном току 2“ : Амерички покушаји завршиће се жалосно

Изградња гасовода „Северни ток 2“ биће довршена упркос отпору и санкцијама Америке, сви покушаји спречавања реализације пројекта завршиће се жалосно, изјавио је посланик Државне думе Русије Михаил Шеремет.

Северни ток 2 (Фото: gazprom.com)

„Сједињене Америчке Државе нису у стању да зауставе изградњу 'Северног тока 2'. Гасовод ће бити завршен упркос противљењу и санкцијама. Бивши утицај САД на европске земље је изгубљен. Покушаји Американаца да спрече изградњу завршиће се жалосно по њих“, рекао је Шеремет.

Према његовим речима, недопустиво је да Америка диктира услове Русији у земљама Европске уније.

„Русија је научила да се ефикасно супротставља свим покушајима САД да ометају њен развој. Сада је време да Сједињене Америчке Државе науче да решавају сва питања за преговарачким столом и да не намећу другим земљама своје интересе. Време америчке диктатуре и хегемоније у свету је заувек прошло. Време је да они узму у обзир нову стварност“, истакао је посланик.

Амерички Стејт департмент укључио је раније „Северни ток 2“ и „Турски ток“ у пројекте којима могу бити уведене санкције. Ове мере је најавио амерички државни секретар Мајк Помпео.

Након тога се огласила компанија „Норд стрим 2“, истакавши да, уколико гасовод не буде завршен Европљани ће за гас морати да плаћају скупље и за неколико милијарди. Компанија је додала да су претње Стејт департмента одраз непоштовања интереса европске индустрије.

Истовремено је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила да Америка користи политички притисак како би осигурала нелојалну конкуренцију, уводећи нове санкције „Северном току 2“ и „Турском току“.

Руска авијација извела муњевит напад на турске милитанте! Више о томе ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА