Најновије

МАРИНИКА ТЕПИЋ: Да се открију имена судија који су осудили младе на 30 до 60 дана! (ВИДЕО)

"За данашњу конференцију изабрали смо један ресторан у центру Новог Сада, јер је ово једино место на којем можете срести Републичку тужитељку Загорку Доловац, не да бисмо је прогањали, већ да јој пренесемо да грађани вапе за њеном реакцијом", рекла је народна посланица и потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Мариника Тепић (Фото: Јутјуб)

– Само један једини тужилац је потребан за ову катастрофалну власт, као и да се без пребијања одговорни људи нађу иза решетака. Пре три недеље смо адвокат Тодорић и ја поднели кривичну пријаву против чланова Кризног штаба и још увек нема ниједне реакције, па ни Загорке Доловац која једина има овлашћење да извуче предмет и да посебне налоге тужиоцима да по томе поступе – рекла је Тепић.

Народна посланица каже да ће око 10.000 скупљених потписа бити довољна основа да тужилаштву затраже хитно поступање Загорке Доловац да активира ову кривичну пријаву и одреди тужиоца који ће се бавити одговорношћу свих чланова Кризног штаба за лагање, довођење у ризик живота и здравља људи, од којих су многи, нажалост, отишли на други свет.

– Није довољно да се Ана Брнабић извини и каже погрешила сам. Због те грешке и вређања наше интелигенције многи људи су са оне стране света. Није довољно да др Кон изјави да је укидање ванредног стања историјска грешка. Није довољно признати грешку, мора се и одговарати. Тај исти Кон је 3. јуна, 18 дана пред лажне изборе, рекао да је епидемија завршена и да се мере превенције заштите могу укинути. Они морају одговарати за све људе који су изгубили живот захвајујући лажним информација и манипулацијама – казала је Тепић.

Два дана након што је РИК прогласио резултате избора Александар Вучић је у свом чувеном монологу претио карантином и он лично позивао све нас на улице, додаје она.

– На питање ко је организовао протест и ко стоји иза њега, постоји један једини одговор – Александар Вучић. Људи нису глупи, немојте их потцењивати. Врло је јасна ова манипулативна конструкција режима. Након расписивања избора, слика и снимака са 50 хиљада људи који су се гужвали у четири зида да дају глас СНС-у, дан касније је проглашен први званични случај епидемије. Укинуте мере су биле заштитни параван да би се избори одржали и доказало се оно што смо сви, који смо били укључени у изношење истина и очекивали, а то је да како се заврше избори опет ће нас ставити под кључ. Онда су се људи побунили и дошло је до интензивних демонстрација, најпре у Београду.

Тепић каже да су највећа трагедија убачени провокатори од којих нико није ухапшен и претучен.

– Углавном су претучени млади људи и велики број њих још увек лежи у Падинској скели. Ослобођени су људи за које се вршио јавни притисак, који су друштвено ангажовани, међутим, сва она деца која то нису, још увек су у затвору. У контакту сам са многим родитељима и надамо се њиховом ослобађању. Поштујем обећање да не излазимо са њиховим именима, јер поступци и даље трају. Али потребно је да изађемо са именима судија који су злоупотребили своја овлашћења и функцију и због политичке директиве несновано осудили младе људе на 30 до 60 дана затвора. Као родитељи морамо реаговати без обзира на поличку обојеност и да ли се слажемо у нечему или не, јер је ово питање репресије бруталности полицијског апарата коју злоупотребљава партија и братија Вучић.

Додаје да мере репресивних мера служе да се склоне побуњени људи са улица Београда.

– Да је Вучића бринуло здравље грађана, не би се подсмевао овом вирусу и не би оптуживао наше људе из иностранства који су желели да се врати кући. Испада да је ескалација епидемије у целом свету започела на протестима у Београду. Сви они који су завршили основну школу врло лако могу да израчунају колико траје време инкубације. Нећемо насести на ваше сирове манипулације и лажи, маске су, иако су на лицима, дефинитивно пале и јасно је да ово играње мачке и миша мора да се заврши.

Потпредсеница ССП се осврнула и на пребијање младића са потешкоћама у развоју на протесту у Новом Саду, за кога је рекла да одговорни полицајци морају одговарати.

– Овде није циљ само да се они који налазе у затвору ослободе, већ да они који су им то учинили одговарају, као што смо имали ситуацију у Новом Саду, а то је пребијање момка који је имао оштећење у развоју. Није реч о аутизму, али јесте о тежем оштећењу. Њега је један полицајац бацио са бицикла, затим је други пришао и шутнуо га у главу, а онда су се његовом пребијању прикључила још два полицајца. Његов адвокат је ово прецизно окарактерисао као тешко кривично дело злостављања и мучења. Додатна мизерија у свему томе је што су га оставили на улици као пса, без да су позвали Хитну помоћ, што јасно указује да су схватили шта су урадили.

Ного испред Скупштине послао важну поруку грађанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА