Најновије

НОВА ПИТАЊА У СЛУЧАЈУ "ЈОВАЊИЦА": Одакле дилеру дроге полицијска легитимација?

Вест да је полиција уочи хапшења Предрага Колувије, власника пољипревредног газдинства за узгој органске хране "Јовањица", на ком је пронађен рекордан засад марихуане, у његовом поседу пронашла и полицијску легитимацију са значком, додатно је шокирала јавност и наметнула питање одакле пољопривреднику овакав документ, који је чак уредно оверен потписом некадашњег министра полиције Ивице Дачића. Питање значке додатно је подгрејало спекулације о везама Колувије с државним врхом, а питање како је до ње дошао, до данас није званично расветљено.

Предраг Колувија (Фото: Јутјуб)

Актуелни министар полиције Небојша Стефановић је још зиумус на конференцији за медије говорио о полицијској легитимацији која је пронађена код Колувије, тврдећи да је у питању фалсификат.

“Легитимација с овим бројем постоји код другог полицајца који је запослен у полицијској управи у Крушевцу и која је регуларна. Вештачењем је утврђено да је приликом израде Колувијине легитимације манипулисано са оригиналним, да су уклапани бројеви са сликом. Очигледно је да је то урађено у неком прошлом времену, када је неко мислио да то тако може да уради те 2009- казао је Стефановић, алудирајући на време када је минситар полиције био Ивица Дачић.

Са друге стране, бранилац Колувије, адвокат Зора Добричанин Никодиновић је у специјланој емисији Н1 телевизије “Кад је цветала марихуана” казала да ће током поступкла бити утврђено да ли је спорна легитимација лажна или није.

“Чињеница је да је полиција приликом хапшења Колувије у његовој торбици пронашла легитимацију и значку, које према речима мог клијента, нису фалсификоване нити лажне. То су легитимација и значка које је он добио од неког полицијског синдиката, какве имају многи грађани Србије. Изгледа као што изгледају све ориганалне, а ако на њој треба да стоји потпис министра полиције, онда и на њој стоји тај потпис. Мој клијент је неко ко има ту легитамацију. Ето”, одговорила је Добричанин Никодиновић на констатацију новинарке да никада раније није чула да на легитимацијама полицијских синдиката, које се додељују грађанима, стоји потпис министра полиције.

Колувијина адвокатица је више пута у јавности прецизирала да он није сам показао инспекторима спорну значку и легитимацију како су тврдили званичници, већ да му је она накнадно пронађена у торбици. То питање занимало је и поступајућег заменика тужиоца који је то пита је поставио инспектору Слободану Миленковићу, који је Колувију засутавио и легиотимисао на ауто-путу.

Инспектор Миленковић је рекао да остаје при својим тврдњама да му је Колувија сам показао легитимацију.

Поред кривичне пријаве за произвидњу наркотика, против Колувије је подмнета и пријава за фалсификовање легитимације, али је до данас остало под велом мистерије на који начин је Колувија дошао у посед овог документа.

Власт договорила тестирање вакцине на грађанима Србије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА