Најновије

РУСИЈА ЧУВА СВОЈУ СЕСТРУ СРБИЈУ: Брутална реакција Москве на америчко прекајање историје!

Руски доктор историјских наука Јелена Гускова оценила је јуче да америчка конгресменка Еди Бернис Џонсон, која је поднела предлог нове резолуције о Сребреници у конгресу САД, није упозната са догађајима на територији бивше Југославије, јер у том случају не би, како каже, писала такве глупости.

Јелена Гускова (Фото: Јутјуб)

Гускова, у интервјуу за Срну, као пример наводи да Џонсонова у тексту те резолуције тврди "да су снаге босанских Срба потпомогнуте војним и паравојним снагама Србије почеле агресију и етничко чишћење у БиХ 1992. године".

- Зна ли госпођа Еди Бернис Џонсон да су се 1991-1992. године Срби припремали за одбрану, а муслимани за рат - каже Гускова и подсећа на формирање муслиманских паравојних јединица "Зелене беретке" и "Патриотска лига" још 1991, десет месеци пре рата у БиХ.

Подсетила је и да су прво Словенија и Хрватска прогласиле независност, а парламент тадашње СР БиХ је, без присуства Срба, изгласао одвајање од СФР Југославије, супротно Уставу, као и да су се муслимани објединили око идеје "целовите независне Босне", док се у џамијама водила националистичка верска пропаганда, куповало и делило оружје.

Гускова је оценила да је нова "гужва" у америчком парламенту повезана са унутрашњим политичким обрачунима и борбом за власт.

Како је Мило Ђукановић понижен, сазнајте ОВДЕ!

Извор: novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА