Најновије

ТЕРОРИСТА ТАЧИ У ТЕШКОМ БУНИЛУ: "Изаћи ћу из овога чист као суза"

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи рекао је вечерас поводом саслушања у Хагу да се пред тужиоцима Специјалијалног суда појавио, јер је то била његова грађанска и институционална дужност и тврди да ће "на крају овог путовања изаћи чист као суза".

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Он је навео да је био саслушаван око 30 сати, да је том приликом упознат са свим њиховим наводима и да је одговарао на питања, преноси Косово онлајн.

Тачи је у обраћању грађанима рекао да "поштује процес расветљавања истине до самог краја", али и његове улоге "у ослободилачкој борби за слободу и независност".

Он је додао да из етичких разлога и због законских ограничења, не може да изнесе конкретне детаље саслушања, али и да не може да ништа не подели са грађанима.

Поновио је тврдњу коју је изнео и пре одласка у Хаг, да "историја не може да се прекраја" и да је овај процес "још један у низу, током 21 године оптужби, измишљотина и фабриковања о Ослободилацкој војсци Косова и напорима косовског народа за слободу и државу".

Према Тачијевим речима, овај процес ће "запецатити историјску улогу ОВК" у стицању слободе и додаје да му је част што је имао улогу "на путу ка независности и формирању државе Косово".

Рекао је да је данас још "одлучнији пред суочавањем" са историјом која је, како тврди, пуна оптужби против њега и против "заједничке борбе са САД, НАТО, државама Европске уније и осталим државама пријатељима, за ослобођење косовског народа од фашистицке диктатуре Слободана Милошевица и државе Србије".

Тачи наводи и да неће дозволити да процес, у који су, како каже, уплели њега и његове саборце потпуно неправедно, омета велике послове који су пред Косовом.

Наводи и да је Косову потребан цивилизован дијалог међу политицким снагама о институционалној стабилности, грађанском и политицком јединству, и како каже, "посебно о дијалогу о коначном признању од стране Србије и читавог света".

Тачи додаје да треба да буду једногласни према свету, као и да дијалог са Београдом воде, уз, како казе, "сјајно јединство које смо имали у Рамбујеу, Бечу и Бриселу".

Бивши обавештајац САД уверен да је Алијанси дошао крај, а све је почело због једног брода! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА