Најновије

РУСКИ ДИПЛОМАТА ОТКРИО: САД планирају да издвоје 600 милиона долара за наоружавање Украјине!

САД су објавиле да планирају да Кијеву предају наоружање и војну технику у укупној вредности од око 600 милиона долара, изјавио је стални представник Русије при ОЕБС-у Александар Лукашевич.

Украјинска војска (Фото: ria.ru)

Према његовим речима, Специјална посматрачка мисија ОЕБС-а у Украјини бележи нове жртве међу цивилима и разарања до којих доводе артиљеријски напади у Донбасу.

„У таквим условима САД, Канада, Велика Британија и читав низ земаља Европске уније и даље обучавају, снабдевају наоружањем и практично подстичу украјинску армију на даље насиље против житеља Донбаса. Министарство одбране Канаде је већ саопштило да припрема долазак 90 војних инструктора у Лавовску област у Донбасу, из састава четврте канадске дивизије. Они треба да се преместе из војне базе у граду Петавава, у Онтарију. Одмах потом планирано је и упућивање још 50 војника с истим циљем. Британски војно-инструкторски програм 'Орбитал' продужен је за три године“, упозорио је Лукашевич на заседању Савета ОЕБС-а.

Он је навео да су, према саопштењу Амбасаде САД у Украјини, 16. јуна америчке власти предале Војсци Украјине војни терет, који обухвата средства за комуникацију, муницију и пројектиле за ракетне комплексе, у вредности од 60 милиона долара

„У нацрту буџета Пентагона за 2021. године предлаже се да се за Украјину издвоји још 250 милиона долара војних асигнација, од којих ће половина, како се очекује, бити намењена за испоруку оружја. У јуну је Вашингтон објавио дугорочне планове о предавању наоружања и војне технике Украјини, у укупној вредности од око 600 милиона долара. Поред тога, САД настављају изградњу војно-морнаричког командног пункта у Очакову, у Николајевској области“, рекао је Лукашевич.

Хафтарова армија спремна за дијалог под окриљем УН Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА