Најновије

СИТУАЦИЈА ВРЛО ЛОША, ИМАМО ВЕЛИКИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА СА ОЗБИЉНОМ КЛИНИЧКОМ СЛИКОМ! Стевановић: Током ноћи два смртна случаја на Инфективној

У последња 24 сата у пријемно-тријажној амбуланти Инфективне клинике у Београду прегледано је 290 пацијената који имају симптоме ковида-19, а у још две тријажне амбуланте још 150 пацијената, изјавио је данас директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Горан Стевановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је стање 115 болесника захтевало болничко лечење, а 15 је пријемљено у јединице интезивне неге болница које су у ковид систему.

"У питању су углавном млађе особе између 30 и 50 година које нам долазе са озбиљном клиничком сликом, обостаном упалом плућа. Мањи број има лакшу клиничку слику, која може да се прати амбулантно и који могу да буду у кућној самоизолацији", рекао је Стевановић новинарима у Београду.

Како каже, карактеристично је да све више оболевају млади који немају неке хроничне болести, а који имају тешку клиничку слику и завршавају у јединицима интезивне неге.

"Само на Инфективној клиници током ноћи имали смо два смртна случаја", рекао је Стевановић.

Он је навео да је попуњеност капацитета Инфективне клинике 95 одсто и да сваки дан отпуштају 10 до 15 пацијената, а да се исти број прими.

То што су последњих неколико дана гужве испред Инфективне клинике и то што се пацијенти жале да дуго чекају, Стевановић каже да приоритет имају пацијенти који су животно угрожени, а да они са лакшом клиничком сликом морају да сачекају.

"Ситуација је врло озбиљна. Имамо велики број пацијената са озбиљном клиничком сликом, имамо растући број пацијената који захтевају различите форме вентилације. Добро је што сада имамо мању смртност него на почетку", закључио је Стевановић.

Прочитајте ОВДЕ  шта ће то Вучић објавити битно.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА