Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Хафтарова армија спремна за дијалог под окриљем УН

Либијска национална армија под командом Халифе Хафтара потврдила је током преговора с представницима САД да је за дијалог под окриљем Уједињених нација. Обе стране су потврдиле намеру да допринесу смиривању сукоба у Либији, саопштио је Стејт департмент.

ЛНА (Фото: Јутјуб)

Представници америчке администрације и Либијске националне армије су у среду одржали виртуелни састанак, на којем су разматрали могућност демобилизације устаника у Либији.

„Делегација Либијске националне армије је информисала америчку делегацију о својим обавезама у оквиру дијалога под окриљем Уједињених нација и својим предлозима који су усмерени на постизање напретка у реформама у области безбедности, као и о напорима у вези с разоружавањем, демобилизацијом и реинтеграцијом“, наведено је у саопштењу.

Сједињене Америчке Државе је представљао директор Савета за националну безбедност, генерал-мајор Мигел Кореа, заменик помоћника америчког државног секретара Хенри Вустер и амерички амбасадор у Либији Ричард Норланд.

Либијску националну армију је представљао генерал Аун ел Фарџани, генерални секретар те армије Абдулах ел Карим Хади и директор Канцеларије генералног команданта ЛНД, генерал Хејри ел Тамими.

Макрон и Ердоган на ратној нози, само ће једна земља из свега изаћи као победник! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА