Најновије

Ако маске штите 99 одсто, зашто нас је Вучић све држао у кућном притвору?

Након проглашења лажне победе над короном, сулуде предизборне кампање, пуњења стадиона и обесних журки Вучићевих тајкуна и певаљки, корона је поново експлодирала. Србија има најгори епидемиолошки статус, односно највећи број новозаражених у Европи у односу на број становника, а испливали су и докази да је режим из политичких разлога, пред изборе приказивао лажне податке о броју заражених и преминулих.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Некако је у други план пало сећање на мотиве нелегалног увођења ванредног стања и најрепресивније такозване антиепидемиолошке мере које је Вучић, сада је већ то свима јасно, лично уводио. Као нигде у Европи, цела држава, сви грађани, били су у кућном притвору, неколико пута и по невероватних 72 сата, јер је Вучић одлучио да тако мора да буде. Данас се испоставља, оно што је мањини било и ономад јасно - да је његов мотив био чиста репресија, утеривање страха и рововско утврђивање ауторитарне власти пред одржавање лажних избора...

Наиме, сви представници такозване струке у Кризном штабу, и поред Вучићевог поновног најављивања па одустајања од новог полицијског часа и притварањс целе Србије, ових дана безброј пута понављају да уколико сви носимо маске у затвореном простору, заштићени смо 99%! То сваки дан поновљају и Кон и Јанковић и Тиодоровић, и стидљиво, да се Вучић не наљути, изјашњавају се да су против полицијског часа, мере која нигде у Европи сем у Србији није ни увођена. 

Пошто знамо Вучићеве мотиве, не питамо њега, питамо струку зашто је дозволила да Вучић целу земљу ставља у кућни притвор ако ношење маски штити 99%?

Зашто за време ванредног стања, па и данас, држава под принудом и новчаним казнама није обезбедила да сви грађани носе маске, него су Вучићу дали прећутну сагласност да буде управник затвора, а не председник Србије? Зашто? 

Ако ношење маски штити 99%, зашто ћуте пред чињеницом да Вучић маску никада није ставио, чак ни после изборне ноћи када се пола државног врха играјући коло заразило. Молимо струку да се изјасни!

Вучић без овлашћења са Шиптарима у четвртак саставља текст споразума Србије и Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА