Најновије

ПУТИН ПРИТИЧЕ АСАДУ У ПОМОЋ! Руска авијација је добила наређење и одмах полетела: Спречите Израел у уништавању Сирије!

Руска публикација Авиа.Про известила је у уторак да су руске ваздухопловне снаге током синоћњег напада на Дамаск пресреле израелски ратни авион.

Авион у руској бази у Сирији Хмејмим (Фото: РИА)

"Упркос тврдњама да Русија можда нема контролу над ваздушним простором над регионом, испоставило се да је неколико минута пре удара израелских ваздухопловних снага Русија подигла своју војну летелицу из ваздухопловне базе Хмејмим, која је наводно полетела у југоисточном правцу". Публикација је указала да је полетање руског ваздухопловна забележено у 21 сат 47 минута, док је Израел извео напад у 21 час 48 минута".

Према Авиа.Про, руске ваздухопловне снаге могле су зауставити израелски напад након што су синоћ распоредиле своје авионе на југ Сирије.

"С обзиром на удаљеност од ваздухопловне базе Хмејмим до Дамаска, руска летелица могла је то да пређе за неколико минута, али аналитичари сматрају да је Русија радије спречила Израел да настави своје нападе јер је удар извршен из ваздушног простора који контролише израелска војска."

Иако Кремљ није споменуо ову тврдњу, у прошлости је било сличних извештаја о пресретању израелских летелица од стране руског ратног ваздухопловства.

Међутим, упркос овим тврдњама, израелска војска је успела да погоди нека места око предграђа Сахнаја у Дамаску. Извештај из сиријске престонице каже да је Сиријска арапска војска (САА) успела да сруши неке израелске ракете, али је неколико других успело да погоди циљеве.

Азербејџан оборио две јерменске летелице, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА