Најновије

СУКОБИ У СИРИЈУ УЛАЗЕ У НОВУ ФАЗУ! Асадова војска ухватила је Блек Хорнет 3! Ко шаље ове летелице? (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Сиријске арапске војске (САА) наводно су ухватиле беспилотну летелицу ФЛИР Системса Блек Хорнет 3.

Блек Хорнет 3 (Фото: Јутјуб)

Ове шпијунске беспилотне летелице малог опсега све више користе различите стране, укључујући америчку војску. То је начин да се мањим јединицама омогући повећана опрезност о околини. 

Фотографија је први пут објављена 19. јула, а извори из сиријске владе известили су да је САА заробила малу беспилотну летелицу у близини града Тал Тамр, у североисточном Ал Хасаку, који се граничи са Турском на северу и Ираком на југу.

Блек Хорнет 3, познат и као Personal Reconnaissance System (ПРС), најновији је у серији Блек Хорнет, који је Прок Динамикс први пут ставио на тржиште почетком 2010-их. ФЛИР Системс је потом купио Прок Динамикс крајем 2016. године.

Није познато која је страна управљала дроном, али 2019. године САД су почеле слати беспилотне летелице Блек Хорнет 3 различитим јединицама.

Америчке специјалне јединице такође управљају верзијама беспилотне летелице од 2015. године, а познато је да делују у Сирији и другим деловима Блиског истока.

Остале чланице коалиције предвођене САД-ом против ИД-а такође раде мале беспилотне летелице, попут Француске, која је такође користила сличне беспилотне летелице, али нејасно је да ли користе ову специфичну врсту.

Ко управља беспилотном летелицом, распон контроле му је отприлике 2 миље (3.2 км) , што значи да коалиционе снаге предвођене САД-ом делују у близини САА и руских јединица у Сирији, или је технологија дата терористима.

Последњих недеља чини се да повећана употреба беспилотних летелица доводи сукобе у Сирији у нову фазу.

Руска авијација притиче Сирији у помоћ! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА