Најновије

СВЕ ВИШЕ ЛЕКАРА СЕ ПРИДРУЖУЈЕ НЕФОРМАЛНОЈ ГРУПИ: Захтевају смену Кризног штаба и упозоравау на катастрофу

Око 350 лекара окупљених у неформалној групи "Уједињени против ковида", која се оштро се оградила од републичког Кризног штаба за борбу против ковида-19 и затражила његову смену, за само један дан добила је скоро 400 нових потписа, па тренутно броји 721.

Лекари у време пандемије (Фото: Јутјуб)

Ова неформална група у отвореном писму упућеном Влади Србије и осталим надлежним институцијама је навела да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи, о чему је писала и француска новинска агенција АФП.

Лекари који су својим потписима стали иза отвореног писма захтевају и да се формира нови Кризни штаб, да се истраже наводи о заташкавању података, као и да се "стане на пут застрашивању и политизацији који нарушавају лично достојанство здравствених радника".

На данашњој конференцији за медије, на питање новинара о захтевима ових лекара др Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да "свако има право на своје мишљење" и да "у Србији има 33.000 лекара".

- Колеге које су дале потпис на одређену изјаву претпостављам да се разумеју и имају компетенције када су у питању заразне болести, мада међу њима нема ни имунолога, епидемиолога, вирусолога - рекла је Кисић, додајући да "нису чули никакве конкретне предлоге".

А након те изјаве Дарије Кисић Тепавчевић број потписа је значајно порастао, појавило се 150 нових медицинских радника који су затражили смену Кризног штаба, па сада овај списак броји чак 500 медицинских радника!

Да ли ће и деца у Србији морати да приме вакцину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА