Најновије

БИЛ ГЕЈТС ПОНОВО ШОКИРА: Мораћете да примите вакцину двапут, старије особе можда и три пута (ВИДЕО)

Трка за вакцином против корона вируса и даље траје, али по свему судећи, једно вакцинисање неће бити довољно за заштиту.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Новинарка и водитељка  CBS-а питала је Била Гејтса колико доза вакцине ће нам бити потребно. Његов одговор је изненадио:

"У овом тренутку не чини се да ће иједна од вакцина које се праве бити довољне за заштиту у једној дози, То је била нада на самом почетку. Можда ће нас вакцине које касније буду направљене позитивно изненадити. Али за сада, како ствари стоје, не. Када је реч о старијим особама, оне ће можда морати да приме и више од две дозе".

Гејтс је пре десетак дана апеловао да лекови за ковид-19 и потенцијална вакцина буду доступни земљама и људима којима су најпотребнији, а не "ономе ко више плати", рекавши да ће ослањање на тржишне услове продужити смртоносну пандемију.

- Ако једноставно допустимо да лекови и вакцина оду ономе ко највише плати, уместо људима и местима где су најпотребнији, имаћемо дужу, неправеднију и смртоноснију пандемију - рекао је оснивач Мајкрософта у видео поруци објављеној током виртуелне конференције на тему корона вируса коју је организовало Међународно друштво за борбу против АИДС-а.

Аустријски тајфун удара на руски сухој! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА