Најновије

СМАТРАЈУ ДА НИЈЕ СПОСОБАН ДА ПРАТИ СУЂЕЊЕ: Одбрана Ратка Младића тражила одлагање жалбене расправе

Пред судијом Међународног механизма за кривичне судове у Хагу данас је одржана статусна конференција у поступку против бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића, на којој се махом разговарало о Младићевом здравственом стању .

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Његов бранилац Драган Иветић тражио је да се одбрани достави комплетна медицинска документација из притворске јединице у Шевенингену у којој је Младић притворен од хапшења 2011. године, као и да се одложи усмена расправа о жалбама на пресуду Младићу која је заказана за 25. и 26. август.

Он је тврдио да због погрешног лечења Младић већ годину дана пати од анемије, а како преноси Слободна Европа, изнео је и замерке о менталној способности Младића да прати судски поступак убудуће.

Одлагање жалбене расправе тражи до комплетне процене менталних способности генерала ВРС.

Статусна конференција, одржана је путем видеолинка, а Младић и његов адвокат Драган Иветић присуствовали су јој у судници, иако је осуђеник имао могућност да је прати из притворске јединице.

Жалбено веће Механизма заказало прошле седмице за 25. и 26. август, више пута одлагану, седницу за усмену расправу по жалбама на првостепену пресуду којом је Младић осуђен на доживотни затвор због наводних ратних злочина у Босни и Херцеговини.

Седница за усмено представљање жалби била је заказана за 17. и 18. март, али је била одложена због његове операције, а потом због опоравка и све лошијег здравственог стања.

Писане жалбе тужилаштва и одбране раније су поднете суду, а након што се обави усмено излагање жалби, жалбено веће требало да донесе правоснажну пресуду.

Ови потези Америке показују да су у Вашингтону свесни да су на коленима! Више о том ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА