Најновије

ТАКО НЕШТО НЕ ПРОЛАЗИ КОД РУСА! "Наиван покушај Америке да забије клин између нас и Кине"

Москва сматра да је изјава америчког државног секретара Мајка Помпеа о могућности укључивања Русије у америчку антикинеску кампању покушај компликовања руско-кинеског партнерства и забијање клина између Русије и Кине, наводи се у саопштењу портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове.

Си Ђинпинг и Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

„Сматрамо изјаву Мајка Помпеа о могућности увлачења Москве у антикинеску кампању Сједињених Америчких Држава као још један наиван покушај компликовања руско-кинеског партнерства и ‘забијање клина’ у пријатељске везе између Русије и Кине“, наводи се у коментару Захарове.

Она је нагласила да Русија намерава додатно да јача сарадњу са Кином, што сматра најважнијим фактором стабилизације ситуације у свету.

Портпаролка је изразила изненађење због дрског тона Помпеових изјава, које садрже „непристојност која је већ постала уобичајена за спољнополитички речник САД на рачун Кине, њеног друштвено-политичког система и руководства земље“.

„Напетост коју је Вашингтон провоцирао у односима са Пекингом не само што штети Сједињеним Америчким Државама и Кини, већ озбиљно отежава међународну ситуацију у целини. Ове две државе су сталне чланице Савета безбедности УН и играју важну улогу у светским пословима. Заједно са осталим чланицама петорке, они имају посебну одговорност за одржавање глобалне стабилности“, закључује се у саопштењу.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео предложио да се створи алијанса против Кине.

Војска у крвавом обрачуну са непријатељским трупама! Тигрови у жестокој офанзиви! Више о том ОВДЕ.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА