Најновије

ВУЧИЋ ПРЕД САМИТ У ПАРИЗУ: Хрватска ће у Паризу да добије свој одговор - пред нама златне године раста!

ПAРИЗ - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да Србиjа не мења своj правац и да остаjе на путу европских интеграциjа, и уочи Самита у Паризу поручио да ће таj скуп бити прилика да Хрватска добиjе одговор и да jоj се укаже на неистине коjима се служила како би блокирала Србиjу на том путу.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић jе за TВ Пинк истакао да Србиjа неће да мења своjу политику на дневном или месечном нивоу.
"Kао што нисмо уводили санкциjе Рускоj Федерациjи ни када ниjе било лако било издржати притиске, тако нећемо да мењамо своj европски пут зато што нам се нека одлука ниjе допала. Tо jе наш стратешки пут", рекао jе Вучић.
Kако jе рекао, претпоставља да ће Хрвати поновити оно што су и до сада говорили када jе реч о блокади, међутим, сада ће, каже, добити одговор.
"Указаћемо на све неистине коjима су се служили у претходном периоду обjашjнаваjући тобожње разлоге да заустављаjу и блокираjу Србиjу, али и оним другима коjи су се правили да их не подржаваjу и коjи су се правили да су љути, а то им jе све прилично одговарало", истакао jе Вучић.
Вучић jе допутовао данас у Париз, где ће у понедељак учествовати на трећем Самиту лидера западног Балкана и EУ, коjи се одржава у оквиру Берлинске инициjативе. 
На Самиту ће, према наjавама, учествовати и лидери других држава региона, као и шефови држава и влада земље домаћина, Француске, затим Немачке, Италиjе, Aустриjе, те наjвиши званицници Eвропске униjе.
Вучић: Србиjи предстоjе златне године раста
Mир и стабилност су наjважниjи за економски напредак поручио jе Вучић и додао да Србиjи предстоjе златне године великог економсог раста и побољшања животног стандарда.
Oн jе казао да се ради на повећању угледа Србиjе у свету, као и привлачењу страних инвеститора, што, како jе истакао, доприноси економском расту државе.
Са високим европским званичницима, Вучић ће, како jе рекао, разговарати о политици, екомомиjи и европском путу нарочито после Брегзита.
Подсетивши да се 11. jула обележава злочин у Сребреници, док jе 4. августа обележавање акциjе "Oлуjа", на jедан начин у Србиjи, а на други у Хравтскоj, Вучић jе казао да са представницима БиХ и Хрватске разговарати како да се све то превазиђе
"Поново ће тада тензиjе бити подигнуте. Tе ствари морамо да превазиђемо, jер уместо да стално причамо о 1995. години, боље да покушамо да причамо о 2025. и свему што треба да урадимо да би тада били земље с наjвишим растом", истакао jе премиjер.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА