Најновије

ВАШИНГТОН НЕ БИРА СРЕДСТВА: "Америци оптужбе послужиле као оправдање!"

Русија је одбацила америчке и британске тврдње да је тестирала противсателитско оружје у свемиру и саопштила данас да су оптужбе послужиле као оправдавање властитих планова Вашингтона за распоређивање оружја у орбиту.

Владимир Путин и Дмитриј Песков (Фото: kremlin.ru)

Амерички и британски званичници тврдили су јуче да је тестирање противсателитског оружја 15. јула указало на трајни руски напор да се развију технологије које би могле угрозити свемирску имовину САД и њихових савезника.

Руско министарство спољних послова одбацило је наводе, рекавши да експеримент од 15. јула није претио никаквим другим свемирским објектима и да је поштовао међународно право. Министарство је тврдње описало као део "информативне кампање за дискредитацију руских свемирских активности и њених мирних иницијатива за спречавање трке у наоружању у свемиру".

Упитан да коментарише оптужбе САД и Британије, портпарол Кремља Дмитри Песков рекао је новинарима да је "Русија увек била и остала земља посвећена потпуној демилитаризацији свемира и нераспоређивању било које врсте оружја у свемиру".

Руско министарство одбране раније је изјавило да је догађај од 15. јула укључивао "мало свемирско возило" које је "прегледало један од националних сателита из непосредне близине користећи специјалну опрему“.

Министарство је додало да је инспекција "пружила драгоцене информације о предмету који је прегледан, и које су затим прослеђене на земаљске контролне објекте''.

Набензја позвао САД да моментално обуставе окупацију Сирије и врате њене националне ресурсе! Више о том ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА