Најновије

ОГЛАСИО СЕ КОН: Београд је епидемиолошка бомба, престоница идеална за преношење корона вируса!

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је Београд права епидемиолошка бомба зато што има огроман број места где корона вирус може нагло да почне да се преноси.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Кон је, гостујући на РТС, апеловао на поштовање мера и на укључивање свих инспекцијских органа и оних који треба да контролишу да ли се мере спроводе.

- Јако је важно схватити, ми смо сада у викенду, то је било време када смо некада то решавали полицијским часом, сада тога нема и сада имамо само сопствену свест и то је јако важно да се контролоше - истакао је Кон.

На питање каква је тренутно ситуација у Србији и да ли смо прошли врх другог пика првог таласа, Кон је одговорио да је то јако озбиљно питање.

- Ми смо на високом новоу и стабилизовала се та кривуља, ходамо по самој ивици, посебно у Београду - додао је Кон.

Он је објаснио да када се каже да је вирус пробио епидемиолошке баријере, то не значи да епидемиолози не раде свој посао, већ да и даље прате контакте.

- Суштина је да је вирус у народу и да се слободно релативно преноси и да је јако важно овај тренутак схватити, јер сада немамо више полицијски час који нам је разрешавао ту ситуацију и све оно што је прописано мора да се поштује - истакао је Кон.

Он је подсетио да је обавезно ношење маски у затвореном простору и на отвореном тамо где не може да се омогући растојање од 1,5 метара.

Највећа руска флота у Средоземљу! Руси крећу у жестоку акцију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА